Rafila: Nu cred că va fi o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță în septembrie / Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii

910

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferință de presă privind evoluția cazurilor de COVID, că nu va fi o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță în septembrie și a precizat că nu există prevederi care pot duce la impunerea măștii de protecție în școli.

„Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați COVID. Nu cred că va fi o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță”, a afirmat ministrul Sănătății.

Întrebat dacă va mai fi obligatorie masca de protecție în școli, Alexandru Rafila a replicat:

Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o. Este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie.

Citește și: În București s-a deschis primul punct fix pentru completarea chestionarului pentru Recensământ

Ministrul a adăugat că aerisirea spațiilor e o soluție extrem de simplă.

„Nu există nicio problemă să ne gândim la o întoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală în septembrie”, a subliniat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut, luni, o conferință de presă despre evoluția pandemiei de COVID-19. Ministrul a anunțat o nouă dublare a cazurilor noi de COVID într-o săptămână, la aproape 15.000 de infectări.

Alexandru Rafila a precizat că este de așteptat ca această creștere a cazurilor să dureze 4-5 săptămâni, cam până la jumătatea lunii august.