În București s-a deschis primul punct fix pentru completarea chestionarului pentru Recensământ

700

Institutul Naţional de Statistică îi anunță pe cetățeni că a deschis primul punct fix pentru efectuarea recenzării, la sediul principal din București, aflat pe Bulevardul Libertăţii, nr. 16, Sector 5. Centrul este deschis de luni până duminică.

Centrul este deschis până la data de 17 iulie și va funcționa de luni până duminică, în intervalul orar 8:00 – 20:00. Aici sunt așteptate toate persoanele care vor să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au reușit să se autorecenzeze sau nu au cum să primească vizita recenzorului la adresa de reședință.

La data de 4 iulie 2022, Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor din România a decis înființarea unor locații fixe pentru efectuarea recenzării. Aceste puncte fixe de recenzare vor funcționa până la data de 17 iulie 2022 – finalul perioadei de recenzare, în localităţile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor faţă în faţă este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren.

Citește și: De azi, se reiau spectacolele Simfonia Apei

Astfel, vor avea posibilitatea să se recenzeze și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat sau și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită.

Cel puțin un recenzor își va desfășura activitatea la centrele fixe de recenzare. Recenzorul va asigura disponibilitatea pentru recenzarea populației prin interviuri față-în-față pentru aproximativ 10 ore/zi, inclusiv sâmbăta și duminica.

 

„Prin înfiinţarea acestor puncte fixe am venit şi în întâmpinarea cererilor cetăţenilor, mulţi dintre ei solicitându-ne şi o altă variantă de recenzare, pe lângă vizita recenzorilor la domiciliu”

președintele INS, Tudorel Andrei

 

În același timp, recenzorii continuă să colecteze date de recensământ prin interviuri față în față, cu înregistrarea datelor pe tablete electronice. „Până la 6 iulie, peste 75% din populaţia estimată fusese recenzată, în ambele etape, autorecenzare şi recenzarea prin interviuri faţă în faţă”, a transmis Institutul Național de Statistică.