Două centre de evaluare COVID pentru copii vor fi deschise în București

578

Capitala înregistrează o treime din infectările la nivel național și un sfert dintre persoanele internate aici sunt copii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că cel mai târziu săptămâna viitoare vor fi deschise în București două centre de evaluare COVID pentru copii, în condițiile în care Capitala înregistrează o treime din infectările cu coronavirus, iar un sfert din pacienții internați aici sunt minori.

„Bucureștiul este un caz aparte pentru că ocupă aproape o treime din cazurile înregistrate la nivel național. Deja am luat legătura cu principalele spitale de urgență din București să avem paturi disponibile, nu doar la cele două spitale de boli infecțioase. Lucru care ne-a preocupat și am găsit o soluție – paturile de copii infectați COVID. (…) Vom înființa cel mai cel mai târziu săptămâna viitoare două centre de evaluare destinate copiilor în Capitală”, a declarat ministrul Sănătății.

Citeste si: Rafila: Nu cred că va fi o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță în septembrie / Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii

Alexandru Rafila a pledat pentru spitalizarea copiilor doar atunci când există riscuri.

„Copiii sunt foarte delicați și trebuie să avem mare grijă de ei. Cazurile care într-adevăr au nevoie de internare – copiii foarte mici la care există risc de deshidratare sau cei care au pneumonie sigur că trebuie internați, dar internarea la copii nu trebuie…, adică îngrijorarea părinților nu trebuie să fie exagerată. Nu trebuie neapărat spitalizare, pentru că copiii fac de regulă forme ușoare”, a susținut ministrul.

În prezent, sunt internați 1.410 pacienți cu COVID la nivel național, dintre care 225 sunt copii, reprezentând 16% din totalul persoanelor internate.

În București-Ilfov sunt internate 357 de persoane, din care 92 sunt copii, adică peste 25%.