Protecția Consumatorului “a ars” două dintre cele mai mari hypermarket-uri din Sectorul 4. Amenzi de 125.000 de lei

5242

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 125.000 de lei hipermarketurile Metro Cash & Carry şi Auchan din Sectorul 4 al Capitalei, în urma neregulilor constatate.

La începutul acestei săptămâni, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a desfăşurat o serie de verificări la două hipermarketuri importante din Berceni, sectorul 4 al Capitalei – Metro Cash & Carry şi Auchan.

Citește și: Unde vor fi amplasate micro-centralele promise de Nicușor Dan de anul trecut! Primăria zice că le va cumpăra, în sfârșit

“În urma neregulilor constatate, comisarii bucureşteni au aplicat următoarele sancţiuni, până în acest moment: amenzi contravenţionale în valoare de 125.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor şi a comercializării produselor în spaţii necorespunzătoare până la remedierea deficienţelor, în magazinul Auchan, propunerea emiterii unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte, pentru magazinul Metro”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Totodată, au fost extinse verificările la Metro Cash & Carry SRL (depozit Ştefăneştii de Jos), ca urmare a identificării, în magazinul din Berceni, a unor produse alimentare preambalate, respectiv carne de vită, cu origine Australia, Argentina, Germania, Irlanda, având diverse deficienţe, precum acumulări masive de lichid sangvin în interiorul ambalajelor de produs sau neconcordanţe între gramajele declarate pe etichetele de produs şi cele cântărite în magazine.

Alte nereguli identificate la cele două hipermarketuri au fost: deficienţe de informare a consumatorilor cu privire la terminologia corectă în ceea ce priveşte data durabilităţii minimale a unora dintre produse, nerespectarea temperaturii de păstrare în unele dintre vitrinele frigorifice de refrigerare sau congelare pentru produse din carne, respectiv peşte, comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor fructe şi legume ca fiind calitatea I, în realitate prezentând modificări organoleptice de aspect, culoare, consistenţă, precum şi zone cu lovituri şi mucegai, comercializarea unor produse din carne cu modificări organoleptice, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu impurităţi de lichide scurse şi rugină, folosirea unui sistem de ventilaţie neigienizat corespunzător, cu prezenţă masivă de praf, în magazine.