Proiect inedit în Sectorul 4! Soluție pe verticală pentru a crește suprafața de spații verzi

996

Spațiu verde creat pe verticală, cu plasă de plante agățătoare. Soluția a fost găsită de administrația Sectorului 4, pentru a reduce poluarea și de a masca gardurile urâte de beton acolo unde nu se poate renunța la ele.

În zona Eroii Revoluției din București au început lucrările de amenajare a unui ”Gard Verde”, poziţionat în fața celui de beton care împrejmuiește Cimitirul Bellu, un monument istoric. Pentru a o ajuta să crească, iedera este înălțată pe un suport provizoriu, ce urmează să fie îndepărtat. Lucrarea este executată de către cei de la Totul Verde.

Citește și: Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi

Este un proiect prin care Primăria Sectorului 4 spune că vrea să-l dezvolte pentru a crește cât mai mult suprafața spațiului verde din sector, să reducă poluarea și să scăpăm de praf și să respirăm un aer cât mai curat.

”Căutăm cele mai bune și inovatoare soluții pentru creșterea suprafețelor verzi în Sectorul 4. În zona Eroii Revoluției, am început lucrări de amenajare a unui ”Gard Verde”, un proiect prin care ne dorim să creștem cât mai mult suprafața spațiului verde din sector, să reducem poluarea, să scăpăm de praf și să respirăm un aer cât mai curat. În unele locuri, pe orizontală nu se mai poate! Pentru că acolo unde am găsit un petic de pământ neamenajat l-am transformat deja în spațiu verde. Așa că ne extindem pe verticală și plantăm iederă lângă gardul Cimitirului Bellu. Ca să se dezvolte și să crească frumos, planta va fi ajutată de un suport provizoriu, ce urmează a fi îndepărtat. N-ar fi primul proiect verde pe verticală din sectorul nostru. La Colegiul Octav Onicescu, încă de acum doi ani, am amenajat pe una dintre fațade o mini grădină verde, spre bucuria elevilor.
Astfel de proiecte sunt des întâlnite în marile capitale europene, unde, autoritățile au fost nevoite să găsească cele mai eficiente soluții pentru combaterea poluării, a prafului și a stresului termic generat de încălzirea globală”, scrie Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, pe pegina sa oficială de facebook.