Serverul de la ANAF Sector 4 a cedat

887

Este o sincopă majoră la Sectorul 4. Efectiv, serverul de la Sectorul 4 s-a ars. Serverul a cedat, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș.

„Suntem în faza în care recuperăm datele. Sunt ceva întârzieri în emiterea certificatelor de atestare fiscală. Se mai întâmplă”, a precizat Heiuș. Încă de săptămâna trecută, contribuabilii ce țin de ANAF Sector 4 nu au putut obține unele documente, unii dintre ei ajungând să se plângă pe diferite grupuri. Chiar ANAF, într-un comunicat privind datornicii, a spus că „baza de date care găzduiește sistemul de administrare a creanțelor fiscale de la nivelul Administrației Sector 4 a Finanțelor Publice a întâmpinat probleme tehnice, motiv pentru care publicarea pe portalul www.anaf.ro a listei contribuabililor cu obligații fiscale restante la 30 iunie 2022 și neachitate la data de 31 iulie 2022, administrați de organul fiscal menționat, se va realiza la o dată ulterioară”.

Citește și: Proiect inedit în Sectorul 4! Soluție pe verticală pentru a crește suprafața de spații verzi

În jurul datei de 25 iulie când trebuia depusă Declarația 112, contribuabilii s-au trezit cu diverse probleme. „Îmi cer scuze pentru faptul că au existat mici sincope și că în multe cazuri când au depus Declarația 112 au primit acel mesaj că nu este depusă, au fost obligați să o depună a doua zi, apoi le-a apărut că este”, a afirmat șeful ANAF. „Centrul Național de Informații Financiare ne-a dat o adresă. Am transmis-o peste tot în teritoriu în care spunea că a fost o problemă tehnică, ele au fost înregistrate pe data de 25 și că nimeni nu este amendat, chiar dacă le-a apărut cu data de 26”, a explicat șeful ANAF.