Profesoară de la un liceu din sectorul 4, atacată cu un cuțit, de un elev, în timpul orei

1888

În jurul orei 12:40, azi, 5 aprilie, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la Liceul Ion Creangă din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se, în prezent, în custodia polițiștilor de la secția 14. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, la fața locului, s-au deplasat și echipaje medicale.

Citește și: 5 aprilie 2023 – 59 de ani de la prima atestare a cartierului Berceni!

În timpul orei de japoneză, un elev, în vârstă de 16 ani, al Colegiului Național Ion Creangă, a înjunghiat cadrul didactic, la nivelul gâtului, cu un cuțit. Victima, în vârstă de 26 de ani, este conștientă, iar autorul a ajuns în custodia Poliției. Elevul, clasa a 10-a, 16 ani, la începutul orei de japoneză, fără un motiv aparent, a înțepat-o pe profesoară în zona gâtului.

Elevii martori la incident au povestit că profesoara a intrat în clasă și ar fi vrut să le dea un test neanunțat copiilor. Moment în care respectivul ar fi scos un cuțit și ar fi sărit să o lovească. Din fericire, femeia s-a ferit și a suferit doar răni artificiale în zona gâtului, însă a fost preluată de SMURD și transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Tânărul nu era cunoscut ca fiind un copil problemă sau unul agresiv.

Surse medicale spun că profesoara este conștientă, cooperantă și stabilă. Plaga la nivelul gâtului, care necesită sutură, este încă în investigații. În acest moment, nu se știe dacă femeia va rămâne în spital. Având în vedere zona lezată, se estimează că viata i-a fost pusă în pericol.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul, a transmis Poliția.