Primarul Sectorului 4 Daniel Băluța, mesaj pe facebook cu explicații despre cresterea taxei de salubritate

1174
Daniel Baluta Sectorul 4 News

Știu că orice majorare a taxelor este o împovărare pentru fiecare dintre noi, însă înainte de orice, v-aș ruga să citiți cu atenție hotărârea votată de consilierii locali ai sectorului 4 prin care taxa de salubritate a fost stabilită pentru persoanele fizice la 12 lei pe lună, iar pentru persoanele juridice la 80 de lei/metru cub.

Veți observa că aceste tarife sunt cele maximale si că toți cei care vor achita taxa în primele 3 luni ale anului vor beneficia de reduceri clare: taxa va ajunge la aproape 9 lei de persoană/pe lună în cazul persoanelor fizice (bonificație de 20%) și 32 de lei/metru cub în cazul persoanelor juridice, inclusiv PFA-uri (bonificație de 60%).

Citește și:Taxa de salubritate, majorată cu 140% în Sectorul 4

De asemenea, după ce se va încheia licitația în urma căreia vom avea un nou operator de salubrizare, vor fi mai acordate și alte reduceri, pentru cei care vor colecta selectiv gunoiul. Cât privește motivele care au dus la stabilirea acestor tarife, trebuie să ținem cont de investițiile pe care suntem obligați să le realizăm pentru a îndeplini rigorile impuse inclusiv la nivel european în ceea ce privește normele de mediu și de colectare selectivă a deșeurilor.

Spre exemplu, suprataxa de mediu pe care fiecare unitate teritorială va trebui să o achite în scurt timp este de 120 lei/tonă de deșeu! În plus, trebuie să luăm în calcul și alți factori care conduc la creșterea costurilor de salubrizare: majorarea salariului minim pe economie (angajații din acest domeniu sunt remunerați cu salariul minim), cu creșterea prețului la carburanți, etc. (…) Vă mulțumesc pentru înțelegere!