Soluție pentru paza elevilor în școlile din Sectorul 4: cel puțin un agent de la Politia Locală în fiecare unitate de învățământ

1588
Politia Locala Sector 4 Sectorul 4 News

Primăria Sectorului 4 a găsit o soluție pentru problema cu paza elevilor din școlile din Sectorul 4. Astfel, paza elevilor din unitațile de învațământ din Sector este asigurată de Politia Locală, dupa cum anunță Primarul Sectorului 4, Daniel Baluță.

Edilul afirmă, intr-o postare pe Facebook, “Pe lângă sistemele de supraveghere video și cele anti-efracție, care sunt pe deplin funcționale, cu ajutorul Poliției Locale Sector 4 și a Inspectoratului Școlar, am reușit să asigurăm prezența în unitățile de învățământ a cel puțin unui om calificat, care să supravegheze intrarea și ieșirea copiilor de la cursuri.”

Tot primarul spune si ca, “în caz de nevoie, elevii pot primi sprijin din partea celor 15 echipaje de intervenție rapidă ale Poliției Locale, așezate în așa fel încât să poată ajunge în cel mult 5 minute la oricare dintre școlile din sectorul 4.”

Anul trecut, primăria a decis să rezilieze contractul cu firmele care asigurau paza în unitațile de invățământ. Motivul invocat de primărie era că în contractele respective se stipula că aceste firme aveau obligația de a asigura paza exclusiv a bunurilor școlilor si gradinițelor, nu și a copiilor, un detaliu extrem de important. Mai mult, costurile pentru serviciile de pază ale acestor bunuri se ridicau la aproximativ 500.000 de euro pe lună, o sumă extrem de mare raportată la bugetul mic al primariei.