Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat în cartea de condoleanțe de la Ambasada Turciei în România

5578

Primarul Daniel Băluță a transmis oficial, în numele comunității Sectorului 4 al Municipiului București, condoleanțe poporului turc. Edilul a semnat astăzi în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei în România.

“Suntem alături de poporul turc, greu încercat în aceste momente. Atât personal, cât și în numele comunității Sectorului 4, am transmis sincere condoleanțe pentru cei care nu mai sunt printre noi, dar și îndemnuri la curaj și încredere pentru perioada extrem de grea pe care oamenii din sudul Turciei o traversează”, a transmis Daniel Băluță.

Citește și: Primăria Sectorului 4 trimite un convoi umanitar sinistraților cutremerelor din Turcia

Începutul de săptămână a îndoliat, la propriu, poporul turc, în urma unor cutremure repetate, care au cauzat moartea a mii de oameni și au produs un număr extrem de mare de răniți. Din păcate, numărul victimelor este în creștere, însă oamenii din întreaga lume au demonstrat că altruismul nu are granițe și au făcut un scut uman pentru ajutorarea sinistraților care au în acest moment mare nevoie de sprijin.

Sectorul 4 se alătură acestui efort internațional, fapt pentru care primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a demarat deja procedurile necesare, astfel încât comunitatea noastră să poată sprijini în regim de urgență oamenii greu încercați în aceste momente, cu materiale și bunuri pentru tratarea răniților și pentru amenajarea conformă a campusurilor pentru sinistrați.

Prin urmare, din Sectorul 4 vor pleca, săptămâna viitoare, mai multe camioane cu alimente, medicamente, haine, corturi, paturi, saltele și aeroterme.

Reamintim faptul că începând de astăzi, 9 februarie, și până vineri, 17 februarie, între orele 08:00 și 20:00, toți cei care doresc să ajute sinistrații din zonele afectate de cutremure în Turcia, o pot face donând haine, pături, paturi pliabile, saltele, precum și generatoare, radiatoare sau aeroterme, produse de igienă și de curățenie, precum și alimente neperisabile. Aceștia sunt așteptați la sala de sport a Liceului Tehnologic Dacia, din strada Grigore Marin nr. 42-44, sector 4.