Primăria Sectorului 4 trimite un convoi umanitar sinistraților cutremerelor din Turcia

2945
SANLIURFA, TURKIYE - FEBRUARY 06: Search and rescue works continue after a 7.4 magnitude earthquake hit southern provinces of Turkiye, in Sanliurfa, Turkiye on February 6, 2023. The 7.4 magnitude earthquake jolted Turkiye’s southern province of Kahramanmaras early Monday, according to Turkiye’s Disaster and Emergency Management Authority (AFAD). It was followed by a magnitude 6.4 quake that struck southeastern Gaziantep province. A third earthquake with a 6.5 magnitude also hit Gaziantep. Earthquakes had affected several provinces including, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis and Sanliurfa. Rauf Maltas / Anadolu Agency,Image: 754360922, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

În fața catastrofelor nu poți rămâne indiferent. Sectorul 4 al Municipiului București se alătură eforturilor comunității internaționale și va trimite în cel mai scurt timp, în zona afectată de cutremure, mai multe TIR-uri cu ajutoare, atât pentru a ușura intervenția dificilă a  salvatorilor, cât și pentru amenajarea în condiții optime a campusurilor pentru sinistrați.

Începând de joi, 9 februarie și până vineri, 17 februarie, în intervalul orar 08:00 – 20:00, toți cei care doresc să-i ajute pe cei afectați de distrugerile provocate de cutremurele ce au avut loc în Turcia pot veni la Liceul Tehnologic Dacia situat pe strada Grigore Marin nr. 42-44 din Sectorul 4.

Citește și: Sectorul 4 al Municipiului București continuă procesul de modernizare și revitalizare a zonei de sud a Capitalei

În incinta unității de învățământ, la sala de sport, s-a amenajat un spațiu dedicat în care se vor colecta ajutoarele destinate sinistraților. Oamenii pot aduce obiecte de îmbrăcăminte (paltoane, geci, haine groase), produse de igienă și de curățenie, alimente neperisabile (conserve), dar și baterii, lanterne, pături ori saci de dormit. Totodată, dacă au posibilitatea, aceștia pot dona corturi, paturi pliabile și saltele, precum și generatoare, radiatoare sau aeroterme. Din acest loc, toate bunurile colectate vor fi transportate către zonele din Turcia, grav afectate de cutremure.

Peste 10.000 de oameni și-au pierdut viața și alte 38.000 de persoane sunt grav rănite. Familii decimate care, cu o ultimă speranță, își caută rudele și prietenii printre ruine. Zeci de salvatori care scot de sub dărâmături,trupurile neînsuflețite ale celor rămași captivi în propriile case puse la pământ în numai câteva secunde. Acesta este bilanțul sumbru de până acum, al cutremurelor ce au zguduit luni, 6 februarie a.c., sudul Turciei.

Camioanele Sectorului 4 vor transporta în Turcia materiale sanitare, medicamente, alimente, apă, haine, pături, corturi, paturi, saltele, saci de dormit, generatoare și aeroterme, iar în funcție de nevoile reale ale poporului turc, care vor fi identificate de cei de la Primăria Sectorului 4 împreună cu reprezentanții Ambasadei Turciei la București, sprijinul oferit celor afectați va putea fi suplimentat.

„În primul rând, transmit condoleanțe familiilor îndoliate în urma cutremurelor de luni dimineața, din sudul Turciei. Comunitatea Sectorului 4 le este alături și oferă sprijinul necondiționat celor care suferă în aceste momente și care au rămas fără adăpost. Am luat decizia, ca în cel mai scurt timp, de aici, din Sectorul 4, să plece către zonele afectate camioane cu materiale de prim ajutor de care oamenii au mare nevoie”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Toți cei care vor să ajute poporul turc, greu încercat în aceste zile, pot suna, pentru informații suplimentare, la numărul de telefon 021.9441.