Primarul Băluță, edilul Sectorului 4, susține că ”mediatizarea” investigației publicate de Libertatea îl ajută și că ”e de netolerat” ca polițiștii locali să protejeze anumite firme de camioane!

1009
Daniel Baluta Sectorul 4 News

Suntem puși de șefi să nu amendăm cele aproximativ 60 de camioane care lucrează cu Primăria noastră care nu plătesc taxe!“, povestesc polițiștii locali, pentru ziar.

“Ba chiar le escortăm, ca să nu le oprească nimeni!”, adaugă ei.

Polițiștii au furnizat cotidianului Libertatea numere cu listele protejate, așa cum le-au fost ele date “de către șefi din primăria lui Băluță”.

Primarul Daniel Băluță a reacționat.

El a trimis cotidianului Libertatea răspunsuri la întrebările pe care le pusesem ieri, înainte de publicare.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei spune nu doar că aceste lucruri nu se petrec cu de la el putere, dar și că le consideră “de netolerat”!

Cât despre liste, edilul afirmă că “nu avem cunoștință și nu pot exista liste emise de vreo structură” a Primăriei Sectorului 4 București.

Numai că listele există!

lista-numere-auto

În plus, ziarul deține mărturii ale mai multor persoane care arată cum se protejează firmele de camioane, pentru ca ele să nu plătească 12.000 de lei pe lună sau 2.000 de lei pe lună, cât costă taxa în funcție de zona unde circulă camioanele în București.

Mâine, Libertatea va publica și înregistrări audio cu discuțiile în care agenții de poliție află chiar de la cei pe care vor să-i amendeze care este schema protecției!

Răspunsul integral al primarului Daniel Băluță îl aveți mai jos.

raspuns-sectorul4-pentru-solicitare-libertatea