Gabriela Firea, un nou clip video în care prezintă realizările şi proiectele în desfăşurare după primii doi ani de mandat

1004

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le prezintă bucureştenilor luni, într-un al treilea clip video, realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor, afirmând că, de când este primar, s-au făcut “progrese semnificative” în consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Ea susţine că, în cazul a 22 de clădiri din centrul Capitalei, 20 urmează să fie reabilitate, iar două au fost demolate. Totodată, aceasta spune că cinci imobile vor intra în faza elaborării documentaţiei de proiectare, în timp ce vor fi reabilitate şi Palatul Voievodal Curtea Veche, şi faţada Universităţii Bucureşti, ambele proiecte fiind estimate la 26 de milioane de euro.
Un alt domeniu în care în ultimii doi an s-au realizat progrese semnificative, mai ales în ultimii 25 de ani, este cel al consolidării clădirilor cu risc seismic. Primăria Capitalei a demarat, prin Compania Municipală Consolidari S.A, lucrările de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare pentru 22 de clădiri din centrul oraşului care necesitau reparatii urgente. Dintre acestea, 20 urmează a fi condolidate, iar alte două au fost demolate. Toate aceste clădiri, din care unele sunt monumente istorice, erau foarte degradate şi prezentau un real pericol public pentru cetăţeni. Familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările au fost mutate în locuinţele de necesitate deţinute de către Primăria Capitalei, în Piaţa Naţiunile Unite“, anunţă Gabriela Firea în clipul video privind realizările sale în domeniul consolidărilor.

Citește și: VIDEO – Firea, bilanţ la doi ani de mandat: Noile autobuze vor fi turcoaz, la fel ca tricoul meu. Am fost sub tirul Opoziţiei, ca şi cum aş fi primar de două mandate

În acelaşi clip video, edilul anunţă că 14 documentaţii pentru efectuarea de expertize tehnice au fost publicate în catalogul electronic SICAP de către Administraţia Municipală Clădiri cu Risc Seismic, iar 18 imobile sunt în faza de reproiectare, “având în vedere schimbările normative în construcţii  şi în legislaţia aferentă”.

Firea mai anunţă că cinci imobile vor intra în documentaţia de proiectare, la solicitarea locatarilor, iar opt imobile au fost transferate de la Administraţia Fondului Impobiliar către Administraţia Municipală a Clădirilor cu Risc Seismic, pentru demararea procedurilor privind consolidarea.

De asemenea, primarul Capitalei spune că Palatul Voievodal Curtea Veche şi faţada Universităţii Bucureşti vor fi reabilitate.

Concomitent cu aceste lucrări, Primăria Capitalei va demara, prin intermediul Companiei Municipale Consolidări, două proiecte deosebit de imporante, legate de patrimoniul arhitectural şi istoric al Bucureştiului – consolidarea şi restaurarea Palatului Voievodal Curtea Veche, costul fiind de opt milioane de euro şi reabilitarea faţadelor Universităţii Bucureşti, 18 milioane de euro“, spune Firea la finalul clipului video.