Primăria Sectorului 4: peste 50 de școli și grădinițe intră în reparații capitale

2212
proiect-reabilitare-scoli-2018

De săptămâna viitoare, peste 50 de școli și grădinițe din sectorul 4 vor intra în reparații capitale.

Într-o postare pe facebook, Daniel Băluță a anunțat începerea lucrărilor de modernizare a peste 50 de școli și gradinițe din Sectorul 4: “De săptămâna viitoare, peste 50 de școli și grădinițe din sectorul 4 vor intra în reparații capitale. Avem la dispoziție doar perioada vacanței de vară, așa că ne apucăm imediat de treabă. Lucrările de reparații și modernizare reprezintă o intervenție temeinică asupra tuturor clădirilor școlilor și grădinițelor, care trebuie aliniate la standardele impuse de normele de siguranță la incendiu. Mai multe informații pe acest subiect puteți găsi lecturând comunicatul postat pe pagina de internet a Primăriei Sectorului 4.

Pagina oficială a Primăriei Sectorului 4 anunță investiții masive în infrastructura scolară.

“…….. a venit rândul școlilor și grădinițelor din sector să beneficieze de investiții masive, în condițiile în care sunt necesare și modificări structurale importante pentru alinierea clădirilor la standardele impuse de normele de siguranță la incendiu.”

Lucrările vor costa aproximativ 13,5 milioane de euro (peste 63 de milioane de lei) și se vor încheia înainte de debutul anului școlar 2018-2019.

“…… Contractele de execuție pentru intervențiile asupra clădirillor în care funcționează unitățile de învățământ aflate în administrarea primăriei sectorului 4, au fost deja semnate, așa că lucrările vor începe săptămâna viitoare, în prima zi a vacanței de vară.”

“Lucrările de reparații și modernizare reprezintă o intervenție temeinică asupra tuturor clădirilor școlilor și grădinițelor și prespun, între altele, înlocuirea instalațiilor electrice, termice, sanitare, înlocuirea pardoselilor, a geamurilor și a ușilor, refacerea tencuielilor, recondiționarea interioarelor și a căilor de acces, refacerea grupurilor sanitare, dar și recompartimentarea spațiilor, acolo unde este necesar pentru o mai bună funcționalitate. În plus, vor fi create toate condițiile pentru accesul facil al copiilor cu dizabilități în unitățile școlare – săli de clasă,
săli de sport, toalete etc.” se mai specifică în comunicatul de presă postat pe site-ul Primariei Sectorului 4. www.ps4.ro

Citește și: Reabilitarea termică în Sectorul 4. Primarul publică primele cifre pe 2018

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 a mai declarat următoarele: “Am considerat că 2018 este momentul T0 în privința asigurării unui standard decent al clădirilor în care funcționează unități de învățământ, atât în ceea ce privește siguranța pe care acestea o oferă copiilor și cadrelor didactice, cât și în privinta facilităților la care aceștia trebuie să aibă acces. Anul trecut am fost obligați să relocăm șapte grădinițe ce funcționau efectiv în ruină! Acum însă, în sectorul 4, nu mai discutăm despre proiecte, despre idei, ci despre lucrări ce vor începe chiar acum! Vorbim despre consolidări și reabilitări termice ale clădirilor actuale, despre construirea altor noi, despre dotări la standardele actuale, într-un cuvânt despre locații care la finalul lucrărilor vor fi unele decente, civilizate, dar mai ales sigure!

Citește și: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, interviu despre realizări și proiecte noi