Percheziţii DNA la două spitale din Bucureşti, unul fiind în sectorul 4, într-un dosar de corupţie

1269

Procurorii DNA fac percheziții la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și la spitalele Colțea și Sf. Luca din subordinea acestei instituții, într-un nou dosar de corupție, au precizat surse judiciare.

DNA a anunțat oficial că este vorba despre un dosar care vizează suspiciuni privind infracţiuni de corupție comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

Citește și: Inspectoratul General pentru Imigrari a inaugurat un nou punct de lucru la Grand Arena Mall Berceni

„În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București”, a precizat DNA. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că sunt vizate Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și spitalele Colțea și Sf. Luca, care este situat pe șoseaua Berceni nr. 12, sector4.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti se află în subordinea Primăriei Capitalei și gestionează 19 spitale din București.

Săptămâna trecută, Cristian Plută, fostul director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

În schimb, fostul manager al Spitalului Colentina, George Cristescu, vizat în același dosar, a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, astfel încât să primească închisoare cu suspendare. Conform DNA, Plută ar fi primit mită 20.000 de euro de la George Cristescu, pentru a-l numi la conducerea unității medicale. De asemenea, fostul director al Administraţiei Spitalelor ar fi primit 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câştige mai multe licitaţii.