Inspectoratul General pentru Imigrari a inaugurat un nou punct de lucru la Grand Arena Mall Berceni

1317

Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti şi Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Ilfov au inaugurat, vineri, 30 de noi ghişee ale Inspectoratului General pentru Imigrări care vor fi deschise publicului la Grand Arena Mall Berceni.

“Pe fondul creşterii permanente a nevoii de forţă de muncă şi implicit a contingentului de cetăţeni străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă din România, de la 5.500 în anul 2016 la 100.000 în 2022 şi 2023, în scopul gestionării în bune condiţii a activităţilor de preluare a solicitărilor străinilor aflaţi la ghişeele de lucru cu publicul, conducerea IGI a decis relocarea activităţii de relaţii cu publicul a celor două structuri”, informează un comunicat al IGI.

Citește și: De astăzi, 9 decembrie, tramvaiul 25 circulă iar în zona de sud a Capitalei

Până la data de 27 noiembrie, activitatea la nivelul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti şi Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Ilfov s-a desfăşurat exclusiv în strada Nicolae Iorga nr. 23, Sector 1, fiind utilizate şapte ghişee pentru Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti şi trei ghişee pentru Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Ilfov, organizate în două containere metalice compartimentate.

În prezent, activitatea de relaţii cu publicul la nivelul structurilor menţionate se va desfăşura exclusiv în punctul de lucru din cadrul Complexului Comercial Grand Arena Mall, fiind operaţionalizate 30 de ghişee cu publicul, destinate pentru preluarea solicitărilor privind prelungirea dreptului de şedere, eliberarea avizelor de angajare, înregistrarea rezidenţei şi eliberarea de documente.

“Pentru digitalizarea, eficientizarea şi fluidizarea fluxurilor de lucru se utilizează un sistem performant de management al cozilor, sistem care este interoperabil cu sistemul integrat de management al străinilor. Astfel, sistemul de ticketing preia datele introduse de străini în programul de programare online, iar la ora prezentării pe monitoarele din sala de aşteptare se afişează în mod automat toate informaţiile necesare, respectiv numărul programării, ora la care trebuie să se prezinte la ghişeu, ghişeul la care se va prezenta străinul, precum şi scopul prezenţei acestuia”, arată sursa citată.

Prin operaţionalizarea acestor spaţii de lucru se are în vedere reducerea timpului alocat primirii şi procesării cererilor la ghişeu, creşterea gradului de satisfacţie a cetăţeanului faţă de serviciile de care beneficiază, eliminarea capacităţii aglomerării solicitanţilor la ghişeele celor două structuri, creşterea capacităţii de preluare a cererilor.

La inaugurarea noilor puncte de lucru ale Direcției pentru Imigrări București și Serviciului pentru Imigrări Ilfov a participat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Costurile amenajărilor au fost suportate integral de comodant, iar costurile pentru dotare (mobilier şi sistem de management al cozilor) au fost suportate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, prin intermediul unui contract de sponsorizare, spaţiul având o suprafaţă totală de 500 metri pătraţi.