Pasajul „Europa Unită” este realizat în proporție de peste 70 la sută

1271

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că a fost depășit pragul de 70% din totalul lucrărilor de executat pentru construcția pasajului rutier suprateran „Europa Unită”. Noul pasaj din sudul Capitalei are ca termen de finalizare a lucrărilor toamna acestui an.

Pasajul pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, denumit “Europa Unită”, va avea o lungime de peste 650 de metri și două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului.

Citește și: Pericol pe șine în București: alte două tramvaie deraiate! Avertisment: “Când o să fie victime, să nu ziceți că n-ați știut”!

Lucrările la acest obiectiv au început în februarie 2022 iar termenul de execuție este de aproximativ 18 luni, după cum anunța în martie 2022 Primăria Sectorului 4. Valoarea estimată a investiției în acest pasaj este de 73 de milioane de lei.

“În aceste zile, constructorii trag tare să termine umplutura rampelor și, în paralel, montează așa numitele „predale”, adică sistemul de susținere a armăturilor și a betonului suport pentru calea de rulare”, a explicat Ciprian Neacșu, șeful șantierului de la Pasajul Europa Unită. “Ulterior acestor activăți, urmează aplicarea a două straturi de hidroizolație, iar când aceasta va fi perfect uscată, se vor turna cele două staturi de asfalt prevăzute în proiect”, a precizat edilul sectorului 4 pe contul oficial de facebook!