Panică la metrou: coliziune între două trenuri la stația Timpuri Noi! Anchetă la Metrorex! Călătorilor le-a trecut glonțul pe la ureche

1077

Un incident s-a produs marți seara la metroul din București. Două garnituri de tren s-au ciocnit în dreptul stației Timpuri Noi. Urmează ca autoritățile să investigheze circumstanțele în care s-a produs evenimentul. Potrivit primelor informații, unul din cele două trenuri a pătruns pe linia celui de-al doilea tren care staționa.

Nu au fost raportate victime și urmează că autoritățile să stabilească circumstanțele în care s-a produs accidentul. Este foarte probabil să fie vorba de o eroare umană, în condițiile în care astfel de evenimente nu sunt deloc comune.

Citește și: Primăria Capitalei va fi amendată cu 150.000 de lei de Garda de Mediu pentru că nu are un plan pentru combaterea poluării

Evenimentul s-a produs în jurul orei 18:50. Călătorii au fost debarcați la peron și ulterior trenul a fost retras din circulație. De asemenea, circulația s-a desfășurat în sistem pendulă. La mai puțin de jumătate de oră distanță o altă garnitură de tren s-a defectat. Și aceasta a fost retrasă.

La scurt timp după incident, compania Metrorex a emis un comunicat prin care a precizat că este vorba de o defecțiune tehnică aparută la un tren care circula pe ruta Dristor 1: „Vă informăm că, din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă. Revenim cu detalii cât de curând.”

Trenurile s-au lovit la viteză mică iar impactul nu a fost resimțit puternic, au declarat oameni care se aflau în metrou. O garnitură a rămas mai mult timp blocată în tunel, pasagerii fiind evacuați după mai multe zeci de minute.

”Menționăm că în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcați în siguranța și circulația trenurilor a fost reorganizată”, a transmis, ulterior, pe Facebook, compania Metrorex.

La ora actuală, este anchetă după incidentul de la metrou. Organele de investigație vor să afle cum a fost posibil ca o garnitură de metrou să intre pe contrasens. Se pare că unul dintre conductorii Metrorex nu a fost atent și a intrat pe o garnitură greșită, fără să-și dea seama, fiind aproape să producă o tragedie.

În urma incidentului feroviar de la staţia Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare – AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia şi vor dispune măsurile care se impun. Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă la peron, iar circulaţia trenurilor în acest moment se desfăşoară în condiţii normale”, se arată într-un comunicat.

RECLAMAȚII:

”S-a anunțat prin sonorizare că există defecțiuni tehnice care se vor remedia curând, nicidecum adevăratul motiv și nici măcar un timp aproximativ de remediere a problemei”, a reclamat un călător, prins în vâltoarea evenimentelor, pe facebook.

”La Piața Unirii a fost foarte gravă situația. Comunicare zero. Călători urcați în trenul de Dristor 2, care de fapt mergea la Preciziei, fara niciun anunț la peron, doar în interiorul garniturii. Se puteau întâmpla accidente generate de panică și de lume exagerat de multă. Comunicați în astfel de situații, date concrete! Într-o astfel de situație călătorii care mergeau de la Unirii 2 la Unirii 1 trebuiau direcționati la suprafață, nu către peroanele deja pline de oameni”, a reclamat un altul.

SUPOZIȚIE:

Un tren din statia Dristor care circula spre Piața Unirii a avut o defecțiune și nu a mai putut continua călătoria. De aceea s-a trimis un tren să îl tracteze, însă, ca să îl poată tracta, trebuia ca acest tren sa parcurgă o distanță bună de mers, pe sensul opus. Ceea ce s-a și făcut, numai că, la plecare, cineva a uitat să schimbe înapoi macazul.

ÎNTREBARE:

Oare care erau consecințele dacă cele două rame se întâlneau în tunel?