O mașină folosită de Nicușor Dan a fost ridicată de pe o stradă din Sectorul 5

2104

O mașină folosită în trecut de primarul Capitalei a fost ridicată de polițiștii locali de la Sectorul 5. Autovehiculul era abandonat pe o stradă din sector.

Invitat la un interviu în direct la Hotnews, primarul general al Capitalei,  Nicușor Dan, a vorbit despre imaginile  date publicității de un consilier general PSD, care arată momentul în care o mașină e ridicată de pe o stradă din București, mașină despre care politicianul social-democrat spune că e a edilului.

Citește și: S-a dat în folosință o nouă șosea, din sectorul 4 către Jilava

Nicușor Dan a admis că mașina ridicată este un autoturism pe care el l-a folosit în mai multe situații: “E o mașină pe care am folosit-o, nu am abandonat-o, nu am mai circulat cu ea. A mai fost ridicată cu un număr de ani în urmă. E o mașină pe care am folosit-o din când în când. A fost ridicată, o să fie luată. Pe aceeași stradă, mai erau vreo 20 de mașini”.

Mașina a fost ridicată de Poliția Locală Sector 5, care a anunțat că, anterior, a somat proprietarul să ridice autoturismul abandonat. Aceeași mașină, mai spuneau polițiștii locali din Sectorul 5, a mai fost ridicată o dată acum 3  ani, din același motiv.

Situația parcărilor din București este una dintre marile probleme ale orașului. Locurile de parcare sunt mult prea puține față de numărul de mașini, care este mare și în continuă creștere. Motiv pentru care bucureștenii, dar nu numai, își lasă mașinile unde pot, unde găsesc sau unde nimeresc un loc.

Din vară, de când a început așa-numita „Revoluție din parcare”, o oră de parcare în centrul Bucureștiului poate ajunge la 10 lei. Și tot din vară controalele s-au întețit, iar amenzile pentru mașinile parcate neregulamentar s-au înmulțit. La primărie există o propunere de eliminare a tarifelor de parcare diferențiate pe ore și de introducere a unui preț unic de 5 lei pe oră, oriunde ai parca în București pe spațiile administrate de municipalitate.