Nu mai sunt locuri în Arestul Poliției Capitalei. Arestații sunt trimiși în județele din jurul Bucureștiului

1180

Toate cele zece aresturi ale Poliției Capitalei sunt pline până la refuz, motiv pentru care anchetatorii au fost anunțați că, dacă au persoane reținute sau arestate, trebuie să caute loc la aresturile inspectoratelor județene de poliție din jurul Bucureștiului.

În acest fel, autoritățile încearcă să evite încălcarea normelor Uniunii Europene cu privire la condițiile de detenție, anunță gandul.ro.

Citește și: Sirenele de alarmare și adăposturile civile din București: unde sunt localizate și câte sunt în sectorul 4

Polițiștii bucureșteni ar fi fost anunțați, la sfârșitul acestei săptămâni, că toate unitățile de arest din Capitală sunt pline și nu mai pot primi alte persoane reținute sau arestate. În acest sens, anchetatorilor li s-ar fi recomandat să ia legătura cu inspectoratele județene de poliție din jurul Capitalei pentru a fi găsite locuri “de cazare” în aresturile gestionate de acestea!

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că s-ar fi ajuns în această situație ca urmare a numărului mare de acțiuni realizate de polițiștii bucureșteni, atât de la Poliția Capitalei, cât și din structurile de combatere a criminalității organizate.

Sursele au menționat că reprezentanții Centrului de Reținere și Arest Preventiv ar evita să supraaglomereze celulele pentru a nu încălca normele Uniunii Europene cu privire la spațiu și volumul de aer. În același timp, polițiștii au explicat că situația de la Arest este una temporară, în condițiile în care arestații sunt „într-o continuă dinamică”, pe măsură ce unii sunt eliberați sau transferați la penitenciar, alții noi sunt reținuți sau arestați.