Încep noile lucrări la termoficare, în București. Promisiunea directorului Termoenergetica: “Va fi din ce în ce mai bine”

3031

Țevile de termoficare vor fi schimbate în București, în mai multe zone. Lucrările de înlocuire a conductelor cu zeci de ani vechime vor începe în această primăvară.

O dată terminate aceste noi lucrări, problemele bucureștenilor cu apa caldă și căldura vor înceta, a promis directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu.

Citește și: Nu mai sunt locuri în Arestul Poliției Capitalei. Arestații sunt trimiși în județele din jurul Bucureștiului

București devine un adevărat șantier din această primăvară. Primăria Capitalei ar urma să schimbe o parte din conductele vechi de apă caldă și căldură din toate sectoarele. O parte din bani vin din fonduri europene. Sunt aproximativ 210 kilometri de rețea care ar urma să fie schimbată.

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, a precizat, într-o intervenție la B1 TV, despre lucrările la rețeaua de termoficare: „Prin aceste investiții sistemul va funcționa din ce în ce mai bine și, în următorii ani, problemele vor fi tot mai mici, aproape spre zero. Din această primăvară, pe lângă șantierele pe care le avem noi și Primăria Capitalei, încep și șantierele pe fonduri europene. Vor fi tronsoane în mai toate sectoarele Capitalei, că vom lucra cât se poate de secvențial, ca să nu încurcăm traficul, să continuăm furnizarea de apă caldă pentru cetățeni. Soluția pentru viitor e sistemul centralizat”.

Crețu a anunțat și locurile în care se vor deschide marile șantiere: „Sunt mai multe șantiere. De exemplu, în Sectorul 1, în zona Calea Griviței, în Sectorul 2 se lucrează pe zona Pantelimon, în Sectorul 3 – Câmpia Libertății, Sectorul 4 – șantierele din Brâncoveanu, Sectorul 5 – zona Calea Rahovei, bulevardul Vasile Milea”.

De precizat că zilele acestea se înregistrează noi avarii la rețeaua de termoficare a Capitalei, circa 15% din rețea nefuncționînd la parametri normali! Ar fi vorba de circa 1.500 de imobile aflate în suferință.