Nicușor Dan, bun de plată, după ce a contestat o amendă de la ISC!

741

Primarul general Nicușor Dan a pierdut, definitiv, un proces prin care a contestat o amendă de 6.000 de lei, primită de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). Sentința definitivă a fost dată de Tribunalul București, astfel că Nicușor Dan este bun de plată.

În luna februarie a anului trecut, Nicușor Dan a fost amendat de ISC cu suma de 6.000 de lei, pentru „neemiterea în termenul legal a unei autorizații de construire”.

Citește și: Expoziții de armament și tehnică militară, în Parcul Carol, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

Procesul verbal a fost însă contestat de edilul Bucureștiului la Judecătoria Sectorului 5, însă această instanță i-a respins plângerea contravențională, pe motiv că este”neîntemeiată”. Cum decizia nu era definitivă, Nicușor Dan a contestat-o în termenul legal în care putea să o facă.

Ajunsă la Tribunalul București, în apel, acțiunea a fost respinsă și de această dată, judecătorii apreciind că este nefondată contestația primarului general la soluția dată de Judecătoria Sectorului 5.

Contactat de Gândul, avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, a spus că această nouă înfrângere pe care ISC i-o administrează lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, va fi urmată și de alte înfrângeri asemănătoare.

Avocatul Radu Dinulescu a explicat, punctual, „metoda” prin care Nicușor Dan plătește amenzile pe care le primește, ca persoană fizică, din banii publici, respectiv banii municipalității.

„Sunt peste 23-25 de procese verbale de amendă dată persoanei fizice Nicușor Dan. Așa spune legea, cel care răspunde pentru nerespectarea obligațiilor create de Legea 50 privind emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire este persoana fizică vinovată.

ISC a constatat, în urma plângerilor care s-au făcut și a controalelor efectuate, că persoana fizică vinovată pentru nerespectarea legii – respectiv neemiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire – este chiar persoana fizică Nicușor Dan Daniel. De ce asta? Pentru că toți ceilalți își făcuseră treaba. Totul se oprise, în schimb, la cabinetul primarului. De aici începe dansul, ca să spun așa. Domnul Nicușor Dan a plătit primele amenzi din bugetul statului, din bugetul municipalității, adică din banii noștri, ai tuturor. Cu toate că amenda era pentru el. Ceea ce duce la concluzia că Nicușor Dan și-ar putea plăti până și amenzile de circulație din bani publici”, a spus avocatul Radu Dinulescu.

„Nicușor Dan a atacat aceste procese-verbale cu avocați plătiți de municipalitate”

Avocatul Radu Dinulescu atrage atenția că Nicușor Dan, chiar dacă a făcut contestații peste contestații, nu a reușit, încă, să câștige niciuna, iar această sentință definitivă a Tribunalului București este doar începutul dintr-un lung șir de înfrângeri pe care le va suferi primarul general al Capitalei.

„Nicușor Dan a atacat aceste procese verbale cu avocați plătiți de municipalitate, introducând în cauză nu doar persoana fizică Nicușor Dan, ci venind în calitate de contestatar și primarul general, ca să aibă motiv să plătească. Bineînțeles că instanța a spus că primarul general al Capitalei nu are calitate procesuală. A pierdut 11 sau 12 procese pe fond, din contestațiile pe care le-a făcut la procesele verbale și, bineînțeles, la fiecare a făcut apel.

La apel, la Tribunalul București, au început să apară soluțiile definitive. Aceasta este prima dintre ele. Ceea ce înseamnă că procesul verbal întocmit de ISC este în deplină legalitate, contravenția a fost comisă și a fost comisă de Nicușor Dan Daniel. Ce probă mai bună mai doriți, cu privire la faptul că el a venit ca primar în calitate de blocangiu, de om care vrea să blocheze tot urbanismul bucureștean?

Ce mai pot însemna vorbele lui – spații verzi etc. – față de situația reală, legală, constatată și de instanță? Nicușor Dan nu a câștigat, încă, nicio contestație pe care a făcut-o, le-a pierdut pe toate. La fel ca și aceasta, toate celelalte vor deveni definitive, iar Nicușor Dan va pierde. Instanțele nu-și schimbă opinia, pentru că este același fel de nelegalități pe care el le face nonstop. Și sunt sute de beneficiari care nu l-au dat încă în judecată”, mai spune avocatul Radu Dinulescu.

Totodată, avocatul Radu Dinulescu atrage atenția că pagina de Facebook a lui Nicușor Dan a devenit un fel de portal al instanțelor de judecată, numai că acesta prezintă doar așa-zisele „victorii”, nu și înfrângerile.

„Așa cum am observat cu toții, noi avem ECRIS-ul, portalul instanțelor de judecată, pe Facebook-ul primarului general al Capitalei. De câte ori câștigă – orice dudă, orice chestie fără nicio importanță -, el ne anunță victoria pe Facebook, ca să spună că face și el ceva.

Surpriză! Această soluție definitivă dată de Tribunalul București are mai mult de 48 de ore, dar nu mai aflăm nimic de pe Facebook-ul primarului general. Oare de ce, atunci când pierde chestiuni importante, care arată că el – acolo, la primărie – face un fel de modus operandi, blocând PUZ-uri votate de CGMB și refuzând să emită certificate de urbanism și autorizații de construire, nu ne spune nimic pe Facebook?

Nu mai deschidem ECRIS-ul de când Nicușor Dan ne anunță pe Facebook ce câștigă. Toate ziua stă în instanță, numai asta face primarul general al Capitalei. Măcar să ne spună și când pierde”, mai precizează avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.