Expoziții de armament și tehnică militară, în Parcul Carol, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

1242

În Bucureşti, începând de ieri şi continuând azi, duminică, în Parcul Carol, e organizată o expoziţie de armament, echipamente şi tehnică militară, dar şi ceremonii militare şi depuneri de coroane în memoria soldaţilor care au murit în misiuni din afara ţării, care marchează astfel Ziua Forţelor Terestre, celebrată pe 23 aprilie.

Aici sunt prezentate mai multe echipamente din dotarea Armatei Române, iar pentru prima dată, în acest an, la activități sunt prezenți și militarii străini, cu tehnica țărilor din care provin. Sunt militari din Portugalia, Polonia, Franța și SUA.

Citește și: Sectorul 4 al Municipiului București caută proiectanți și constructori pentru refacerea Planșeului și Pasajului Unirii

Sunt amenajate standuri de prezentare a ofertei educaţionale şi de promovare a carierei militare şi se fac demonstraţii de exerciţii de tir cu arcul, vâslit, bicicletă, cort în boot camp. Acestora li se adaugă o expoziţie cu tematică istorică, un spectacol susţinut de formaţii artistice ale cercurilor militare din ţară, un concert de fanfară şi exerciţii de Drill Team cu militari ai Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”.

Azi, duminică, la ora 12,00, și în Parcul Tineretului va fi organizată o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Eroilor Căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României.