Nicușor Dan: ”Avansăm cu lucrările la podul din Parcul Tineretului”

926

În condițiile în care alte administrații au ridicat poduri de la zero, Nicușor Dan se laudă după peste 3 ani de mandat că s-a apucat și el de reparat un pod. E vorba de podul din parcul Tineretului, parc administrat de către Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, a scris pe pagina sa de Facebook că lucrările la podul din Parcul Tineretului avansează, zilele trecute fiind turnată placa de suprabetonare la unul dintre tăblierele podului.

Citește și: Restricții temporare de trafic și la Pasajul Piața Sudului, timp de două nopți

Podul, care leagă Sala Polivalentă de întregul parc, nu a fost niciodată reparat, de la construcția sa din anul 1974, el aflându-se într-o stare avansată de degradare.

În septembrie 2022, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru reabilitarea podului din Parcul Tineretului, valoarea totală a lucrărilor fiind de 5,8 milioane de lei (circa 1,2 milioane de euro), iar durata de realizare a fost estimată la 12 luni.

Primarul general, Nicuşor Dan, preciza la momentul respectiv că podul pentru care se propun lucrări de reparaţii capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului şi este destinat traficului pietonal şi ocazional auto, în situaţii de urgenţă şi pentru lucrări de întreţinere.

În cadrul lucrărilor de reparaţii capitale, anunțate acum 18 luni, ar trebui să se refacă grinzile de susţinere a parapetelor metalice pietonale, hidroizolaţiile, să se realizeze un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafaţa carosabilă, refacerea scărilor, a platformei de acces către Sala Polivalentă şi reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor.