Maternitatea Bucur va fi renovată prin PNRR, anunță Nicușor Dan

1879

Primarul General al Capitalei a anunțat vineri că Maternitatea Bucur va fi renovată prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență). Finanțarea nerambursabilă valorează peste 35 milioane lei.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, pe pagina de Facebook, că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat un prim proiect pe care municipalitatea l-a propus să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență: „Este vorba despre cererea de finanțare pentru renovarea și consolidarea corpurilor de clădire A și B ale Maternității Bucur, din strada Bucur, sector 4”.

Citește și: Circulație restricționată, luni, 31 octombrie, în Pasajul Unirii

Finanțarea nerambursabilă are o valoare de peste 7 milioane de euro (35.355.175,99 lei), iar perioada de implementare este de 40 de luni din momentul în care va fi semnat contractul de finanțare.

Ce lucrări se vor realiza

Primarul General al Capitalei a transmis că printre lucrările care se vor realiza se numără:

  • asigurarea structurii de rezistență a clădirii pentru corpul A (consolidarea fundațiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereți structurali din beton armat etc.);
  • consolidarea seismică și reabilitarea termoenergetică a Corpului B.

La începutul lunii octombrie, membrii Consiliului General al Municipiului București au votat proiectele ce vor fi depuse pentru finanțare prin PNRR. Pe ordinea de zi s-au aflat opt cereri de finanțare în valoare de peste 1,3 miliarde de lei pentru investiții în infrastructura de transport și infrastructura spitalicească.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a primit undă verde din partea Consiliului General să acceseze în numele Primăriei Capitalei fonduri pentru spitalele din București. Printre cele 8 proiecte de hotărâri s-a numărat și cererea de finanțare pentru renovarea și consolidarea corpurilor de clădire A și B ale Maternității Bucur, aprobată în prezent de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.