Lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic, zice Nicușor Dan

1799

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șoseaua Olteniței – Bulevardul Constantin Brâncoveanu „sunt în grafic”. Lucrările au fost demarate anul acesta, în luna mai.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan a anunțat acum o săptămână că lucrările de modernizare a sistemului de termoficare pe șantierul deschis în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic. De exemplu, duminică, 30 octombrie, pe importante porțiuni ale Bulevardului Constantin Brâncoveanu, în multe blocuri, pe țeava de apă caldă a curs doar apă rece! Acest lucru nu a fost semnalat și pe cmteb.ro!

Citește și: Maternitatea Bucur va fi renovată prin PNRR, anunță Nicușor Dan

Până în acest moment au fost înlocuite conducte pe o lungime de 1,6 kilometri, dintre care 650 de metri au fost dați deja în exploatoare. Aceste lucrări din Sectorul 4 corespund Obiectivului 5 – Magistrala Progresu Berceni. Obiectivul 5 are o lungime totală de 7,8 kilometri. Lucrările au fost demarate în luna mai a acestui an și sunt executate de Asocierea dintre Construcții Erbașu și Consix Construcții SRL.

Lucrările vor continua și pe parcursul sezonului rece

Lucrările de modernizare a sistemului de termoficare vor continua și pe parcursul sezonului rece. Acestea nu vor afecta furnizarea cu apă caldă și căldură pentru bucureștenii care locuiesc în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu, întrucât se vor instala țevi de provizorat și se vor înlocui doar racordurile, conducte de dimensiuni mai mici, promite Nicușor Dan. Termenul de execuție este de 12 luni, iar investiția valorează 33 de milioane de lei (fără TVA).

Primarul Capitalei a declarat la începutul anului 2022 că, până la finalul mandatului său, avariile care-i lasă pe bucureșteni fără apă caldă și fără căldură nu vor mai fi o problemă sistematică.