Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unor noi avarii

1893

Circa 600 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6 ale Capitalei au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unor noi avarii la conductele de termoficare, a anunțat Termoenergetica. Dintre acestea, cam 200 de blocuri sunt din sectorul 4!

Prin urmare, în sectorul 4 au loc lucrări pentru remedierea avariilor în următoarele zone:

  • Conducta DN 700/800 din zona b-dul Brâncoveanu din Sectorul 4 al Capitalei.
  • Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură pentru patru puncte termice, care alimentează un număr de aproximativ 149 de blocuri, va fi sistată până vineri, 04.11.2022, ora 23:00.
  • Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona adiacentă Bulevardului Brâncoveanu, Strada Secuilor, Calea Şerban Vodă, Şoseaua Olteniţei.
  • Oprirea este impusă de finalizarea lucrărilor executate de firma Erbaşu în aceasta zonă, prin care au fost înlocuiţi 1647 de ml de conductă Dn 700, preizolată. Se vor executa lucrările de întregire a Magistralei Berceni (zona Brâncoveanu) aferentă CTE Progresu, pentru alimentarea din acest CET, atunci când temperaturile exterioare vor impune pornirea unităţii de producere a energiei termice;
  • Conducta DN 600 în zona Bulevardului Unirii, la intersecţia cu Bulevardul Coposu din Sectorul 4 al Capitalei. Pentru 24 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă şi căldură, până miercuri, 02.11.2022, ora 23.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona bulevardelor Coposu, Mircea Vodă, strada Mântuleasa şi Calea Moşilor.

Citește și: Lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic, zice Nicușor Dan

Conform Termoenergetica, dispeceratele companiei municipale şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor și se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

În 2021, Primăria Capitalei a reușit să schimbe doar 20 de kilometri din rețeaua primară de termoficare. Anul acesta municipalitatea dorește să schimbe din fonduri proprii 30-35 de kilometri de conductă din rețeaua primară, plus reparațiile punctuale făcute de Termoenergetica, ceea ce va mai reduce din pierderi.

Potrivit informațiilor făcute publice de compania Termoenergetica, în cei 4 ani de mandat ai Gabrielei Firea s-au modernizat peste 200 de km de rețea de termoficare, din care doar puțin peste 30 km de rețea primară. În București sunt 987,34 km conductă rețea primară de și 2.963,27 km conductă rețea secundară.

Pentru modernizarea întregii rețele de distribuție și transport ar fi nevoie de 1,4 miliarde de euro desfășurate pe o perioadă de 20 de ani.