Homosexuali din toate țările se adună la București, în 2024

759

Homosexuali din toate țările se pregătesc să se reunească la București într-un congres al activiștilor LGBTQIA+ cu peste 450 de participanți.

Asociațiile MozaiQ si Accept Romania vor coopera în 2024 pentru organizarea Conferinței ILGA-Europe – cel mai important eveniment dedicat activiștilor LGBTQIA+ și aliaților din Europa și Asia Centrală.

Citește și: La Moldovița – încă 220 de noi locuri de parcare disponibile

Peste 450 de participanți din 54 de țări sunt așteptați anul viitor la București pentru întâlnirea anuală a organizațiilor implicate în lupta pentru revendicarea și protejarea drepturilor minorităților sexuale și de gen.
În contextul anului electoral 2024 în România, organizarea conferinței ILGA Europe la București reprezintă un semnal cum că drepturile persoanelor LGBT nu mai pot fi atacate și ignorate. Este timpul ca România să adopte un sistem coerent de legi care să asigure protecția și recunoașterea familiilor formate din același sex, precum și proceduri simple de schimbare a actelor și acces la servicii medicale pentru persoanele transgender.
,,Prezența a sute de activiști LGBTQIA+ arată, pe de o parte, avansul făcut de mișcarea LGBTQIA+ din România în ultimii ani și dezvoltarea acestei mișcări la nivel național și regional. Pe de altă parte, conferința ILGA este un semnal pentru decidenții politici că ochii Europei sunt ațintiți asupra României și nu ne putem permite derapaje în materie de drepturi LGBTQIA+. Este nevoie din partea clasei politice de pași mai hotărâți pentru protecția comunității LGBTQIA+, mai ales că România este la coada Europei când vine vorba de drepturi LGBTQIA+. Sunt activiști LGBTQIA+ căsătoriți în țările lor care odată ce pășesc în România își pierd drepturile pe care le au în țările lor de rezidență. Este o situație inadmisibilă. Sperăm, de asemenea, că autoritățile vor înțelege importanța acestei conferințe și ne vor sprijini pe noi ca organizatori în demersul nostru de a găzdui fără incidente și la cele mai înalte standarde această conferință’’ a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ, pe pagina de facebook a organizației!