Fost lider al Clanului Sportivilor, reţinut de polițiști după ce a provocat un accident şi a fugit

3783

Robert Nica, fost lider al Clanului Sportivilor, a fost reţinut de polițiști după ce a provocat un accident şi a fugit de la fața locului.  Acesta era urmărit după ce nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

Un bărbat care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu a oprit la semnalele poliţiştilor din Bucureşti, fiind urmărit, a provocat un accident şi a fugit a fost reţinut, a anunțat Brigada Rutieră.

Citește și: Primăria Capitalei riscă să piardă finanțarea europeană de aproape 300 de milioane lei pentru achiziția celor 100 de autobuze electrice

„La data de 17 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 26, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanului căruia se afla un bărbat. Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului şi  pentru a se sustrage controlului şi-a continuat deplasarea”, a transmis, sâmbătă, Brigada Rutieră a Capitalei.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au pornit în urmărirea bărbatului, care, atunci când a ajuns pe o stradă din Sectorul 4, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, situaţie care nu l-a determinat să se oprească, deşi, în urma accidentului de circulaţie, conducătorul autovehiculului a  avut nevoie de îngrijri medicale. Urmărirea conducătorului autovehicului s-a încheiat la scurt timp după producerea accidentului de circulaţie, după ce poliţiştii din cadrul Secţiei 26 au reuşit oprirea acestuia.

„În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reţinerea bărbatului, care a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventive”, a mai precizat sursa citată.

Sâmbătă, 18 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Robert Nica este acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi vătămare corporală din culpă.