Sectorul 4 este sectorul cu cele mai puține clădiri publice aflate în risc seismic!

1162

Încă din anul 2016, Primăria Sectorului 4 a demarat un program de consolidare a clădirilor publice aflate în risc seismic. Este vorba în special despre unitățile de învățământ – creșe, grădinițe, școli și licee.

În acest moment, Sectorul 4 are cele mai puține clădiri publice în situație de risc seismic, a declarat primarul Daniel Băluță.

Citește și: Fost lider al Clanului Sportivilor, reţinut de polițiști după ce a provocat un accident şi a fugit

„Principalul obiectiv, pe care l-am avut încă din 2016, s-a adresat în principal copiilor și ne-am dorit ca niciun copil din Sectorul 4 să nu învețe într-o clădire cu risc seismic.
De aceea, dacă astăzi facem o analiză a clădirilor publice cu risc seismic aflate în administrarea Sectorului 4, vom vedea că – grație programelor naționale tip PNDL, grație investițiilor ce le vom face prin PNRR – astăzi suntem sectorul ce cele mai puține clădiri aflate în această situație. Și vorbesc și despre Pasajul Unirii. Un alt obiectiv care se găsea în risc de prăbușire. O altă măsură pe care Sectorul 4 a luat-o a fost aceea de a demara, în regim de urgență, măsurile necesare consolidării și refacerii acestei structuri”, a comentat Daniel Băluță, la întrebarea reporterului București FM.

Odată cu modificarea legislației privind consolidarea clădirilor cu risc seismic, Primăria Sectorului 4 a demarat expertizarea și va face toate eforturile pentru consolidarea cât mai multor clădiri rezidențiale aflate în risc seismic, mai promite primarul Daniel Băluță.

„Odată cu apariția acestei legi, vom face tot ceea ce este omenește posibil pentru ca un număr cât mai mare de clădiri din Sectorul 4 aflate în risc seismic să depășească această stare. Începând din acest moment, vom pregăti toate măsurile necesare realizării expertizării clădirilor și vom întreprinde, energic – așa cum am făcut și în privința școlilor, așa cum am făcut și în privința celorlalte clădiri publice, în privința Pasajului Unirii, vom întreprinde măsuri, astfel încât să consolidăm un număr cât mai mare de unități locative. Astfel încât, în eventualitatea unui dezastru natural, să putem să salvăm cât mai multe vieți. Scopul pe care-l avem este acela de a le salva pe toate”, a mai declarat edilul Sectorului 4.