Firea a rezolvat deja bugetul de peste un miliard al Bucurestiului si mai imprumuta 120 de milioane de euro

1458
Firea Sectorul 4 News

Primăria Capitalei anunță că va împrumuta incă 120 de milioane de euro, pentru implementarea unor proiecte de investiții, pe lângă bugetul uriaș de 1,24 miliarde de euro pe care Gabriela Firea îl are la dispoziție pentru 2018.

“Pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a capitalei Romaniei, este necesară implementarea unor proiecte de investiții complexe, a căror valoare depașeste resursele alocate anual la bugetul local al Municipiului București.

Astfel, prin Hotărârea nr. 624/19.12.2017, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat contractarea și/sau garantarea unei/unor finanțări rambursabile interne și/sau externe în valoare totală de până la 555.000.000 lei (cca. 120 milioane euro – n.red.), în vederea refinanțării datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligațiuni realizată în anul 2015, cod ISIN ROPMBUDBL012 si maturitate 3 ani”, se arată intr-un comunicat de presă al primăriei.

Citește și:

Primăria condusă de Gabriela Firea a primit oferte din partea unei asocieri a BT Capital Partners SA cu Banca Transilvania SA, precum și din partea asocierii dintre BCR, BRD și Raiffeisen, pentru intermedierea emisiunii de obligațiuni.

Municipalitatea nu precizează și care va fi destinația exactă a celor 555.000.000 de lei pe care îi va imprumuta, pe lângă bugetul de 1,24 de miliarde de euro al orașului, singura precizare din comunicatul de presă fiind “proiecte de investiții complexe”.