Bugetul pe 2018 al Sectorului 4, în creştere cu 15% faţă de anul trecut. Cum vor fi cheltuiţi banii?

1152
Buget Sectorul 4 News

BUGET 2018. Bugetul Sectorului 4, în creştere cu 15% faţă de anul trecut. Cum vor fi cheltuiţi banii

BUGET 2018. Sectorul 4 din Bucureşti va avea în acest an un buget local cu 15% mai mare decât în 2017, ajungând la suma de 621 milioane lei, mai mult de jumătate din bani fiind alocaţi pentru investiţii, după cum a precizat primarul Daniel Băluţă.

“Creşterea de 15 procente a bugetului local din acest an vine din reducerea anvelopei salariale, din eficientizarea colectării taxelor locale, respectiv din reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile. Pentru prima dată, peste jumătate din buget va fi pentru investiţii”, a declarat pentru b365.ro primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, care a precizat că banii de investiţii provin din resurse proprii (150 milioane lei), de la Banca Europeană de Investiţii (100 milioane lei) şi dintr-un credit de la un consorţiu de bănci comerciale CEC, Eximbank şi Raiffeisen Bank (100 milioane lei).

Investiţiile stabilite pe lista de priorităţi a administraţiei locale vizează, în acest an, trei mari domenii de activitate: reabilitare termică, infrastructură rutieră şi educaţie. “Toate unităţile de învăţământ din Sectorul 4 vor beneficia de lucrări de modernizare. Aici vorbim de 20 de grădiniţe finanţate prin PNDL (n.r. – Programul Naţional de Dezvoltare Locală) care vor fi modernizate şi se va obţine autorizaţia de securitate la incendiu, la fel şi pentru 20 de şcoli generale, plus modernizarea a 15 săli de sport. Lucrările vor începe la 1 aprilie şi ar urma să fie gata până la sfârşitul luni 2018. Lucrările de modernizare vor fi realizate pe loc fără a fi necesară relocarea elevilor”, a explicat edilul.

Conform sursei citate, tot în acest an ar urma să fie construită o grădiniţă nouă la Şcoala 308 şi una lângă Şcoala 100, un after school la Şcoala 165. În plus se va face reconversia centrului de incluziune socială de pe Şos. Berceni 12A tot în grădiniţă. Totodată, administraţia locală plănuieşte să construiacă un bazin de înot la Şcoala 190, să reabiliteze Liceul M. Nicolescu şi să modernizeze Lic. Gh. Şincai, căruia i s-a distrus acoperişul, şi Lic. Ion Creangă.

Citește și: Bugetul Primăriei Capitalei. Planurile administraţiei cu pasajele rutiere şi pietonale în 2018, dar şi cu transportul în comun, MARILE probleme ale Bucureştiului

Pentru reabilitarea termică a blocurilor, Primăria Sectorului 4 vrea să cheltuiască în acest an aproximativ 165 milioane lei, bani ce provin atât de la BEI, cât şi din resurse proprii şi credit bancar. Pe lista administraţiei locale se găsesc 80 de blocuri de locuinţe colective ce ar urma să fie anvelopate termic, plus alte 100 de imobile pentru care Primăria Sector 4 va achita documentaţia, iar Primăria Capitalei va efectua lucrările propriu-zise de reabilitare. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 9 luni, a specificat primarul Băluţă.

 În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, şi aici avem în desfăşurare lucrări de mare anvergură: lărgirea de la două la patru benzi pe Şos. Berceni, Turnu Măgurele, Luică, construcţia parcărilor în spic pe Bd. Obregia, Brâncoveanu, Tineretului şi Şos. Berceni cu un total de circa 3.000 de noi locuri de parcare, plus construcţia a patru parcări supraetajate cu aproape 1.000 de locuri şi încă 12 parcări plane cu plată în mai multe locaţii din sector”, a detaliat edilul Sectorului 4. Pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rutieră, administraţia locală a bugetat în acest an suma de 150 milioane lei.

Citește și: