Exploziv! Nivelul de trai crescut din Sectorul 4 al Capitalei se regăsește în prețul apartamentelor!

2323

Un raport al companiei de consultanță imobiliară SVN România plasează o serie de cartiere din Sectorul 4 al Capitalei în Top 20 al celor mai atractive zone din București, dacă folosim ca termen de comparație prețurile locuințelor vechi, care au crescut la nivelul lunii august, faţă de luna iulie, chiar dacă România se confruntă cu pandemia de SARS-CoV-2.

Cea mai spectaculoasă creștere se remarcă la apartamentele din zona Olteniței, pentru care creșterea august versus iulie este de aproximativ 4.000 de euro. În Top intră și apartamentele din cartiere precum Brâncoveanu sau Berceni.

Specialiștii consultați de publicația noastră consideră, că pe de o parte, pandemia nu a avut influență asupra prețurilor solicitate de vânzători, iar pe de altă parte, investițiile în extinderile și modernizările de infrastructură de transport, educațională, medicală, comercială și socială care au avut loc în ultimii 4 ani în Sectorul 4 al Capitalei au dus la creșterea nivelului de trai în zonă, fapt care a atras atât investitori cât și persoane fizice care au achiziționat o locuință în acest sector.

Citește și: Despre candidata Dreptei la primăria Sector 4 și ciudata campanie a întâlnirilor fictive cu cetățenii sectorului 4

Primarul Daniel Băluță recunoaște și el că: ”Sectorul nostru s-a schimbat în ultimii ani, a căpătat culoare, lumină, poftă de viață și siguranță. Oamenii simt asta. Cei care s-au mutat de curând au descoperit un loc cald și primitor, iar cei care locuiesc de ani buni aici redescoperă frumusețea căminului lor. Pe de altă parte, tot mai mulți investitori își deschid puncte de lucru în sectorul 4, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite pentru noi, cei care locuim aici în sudul Capitalei.”

Un alt atu al sectorului 4 este și eticheta de cel mai SMART sector al Capitalei. Să nu uităm că anul trecut primarul Daniel Băluță a fost desemnat „Primarul Anului”, la Gala Smart City Industry Awards 2019, pentru promovarea proiectelor de tip “smart city”.

În acest moment locuitorii Sectorului 4  se bucură de o serie de facilități SMART în relația cu administrația locală, printre care digitalizarea Primăriei, încasarea taxelor și impozitelor prin rețele de tip SELFSERVICE,  platforma online de închiriere a locurilor de parcare la reședință, o rețea extinsă de parcaje de tip Park&Ride, platforma e-Autorizări pentru obținerea autorizărilor comerciale la nivelul Sectorului 4, programul e-Mobilitate, de încurajare a achiziționării și folosirii pe scară largă a mijloacelor de transport electrice, iar proiectele edilului