EXCLUSIV!!! PAȘI IMPORTANȚI CĂTRE NORMALITATE! Se va construi o pasarelă peste Șoseaua Berceni

10539
pasarela berceni - popesti-leordeni

Consiliul Local al Sectorului 4 a decis în data de 23.03.2018, să ceară acordul Consiliului General al Municipiului București în vederea asocierii cu orașul Popești-Leordeni.

Motivul: cele două administrații locale vor să construiască o pasarelă peste Șoseua Berceni, în zona stației de metrou Dimitrie Leonida (fosta IMGB).

Autoritățile locale pregătesc deja de ceva vreme proiectul de construire a unei importante pasarele pietonale, peste șoseaua Berceni din București. Astăzi s-a făcut primul pas, ce presupune obținerea acordului Consiliului General al Municipiului București în vederea asocierii Sectorului 4 cu Unitatea Administrativ Teritorială a orașului Popești – Leordeni,  pentru realizarea în comun a lucrărilor de construire a pasarelei.

Citește și: Primăria Capitalei va introduce în sistemul inteligent de management al traficului 58 de intersecții

Prin realizarea acestui proiect va fi asigurat un mijloc facil de traversare a acestei artere circulate intens, atât pentru pietonii din orașul Popești – Leordeni, cât și pentru cei din Sectorul 4.

Pentru a beneficia la maximum de capacitatea de preluare a traficului rutier pe șoseaua Berceni și pentru a nu interveni diverse cauze de întrerupere sistematică a vehiculelor, în afară de acelea datorate evoluției proprii fluxului de circulație edilii au considerat că este necesar să fie construită o pasarelă pietonală peste șoseaua Berceni. Drept urmare, s-a solicitat acordul Consiliului General al Municipiului București în vederea asocierii dintre Sectorul 4 al Municipiului București cu UAT Orașul Popești Leordeni, județ Ilfov.

Citește și: Propunere Revoluționară pentru București: Se va intra în centrul Capitalei doar cu mașini Euro 5 și Euro 6

Acest proiect se corelează cu intenția Sectorului 4 de a veni în sprijinul cetățenilor prin limitarea pericolelor la care se expun prin eventuala traversare a drumului public prin loc nepermis, susțin autoritățile în documentele de fundamentare a hotărârii de consiliu local sus menționate.