Două pasaje de pe Centura București vor fi date în trafic în maxim o lună

973

Am putea circula mai rapid pe Centura Bucureștiului începând chiar de luna viitoare când vor fi date în trafic două importante pasaje rutiere.

De la jumătatea lunii viitoare ar urma să circulăm pe Pasajul Berceni, iar ”cel mai probabil, de sâmbătă, 27 mai”, pe Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, după cum a anunțat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Citește și: Licitație pentru modernizarea echipamentelor de la 40 de puncte și module termice din Sectorul 4

Lucrările la Pasajul Olteniței sunt pe ultima sută de metri, fiind realizată semnalizarea rutieră verticală și orizontală. În execuția pasajului au fost sincope din cauza întârzierilor în livrarea prefabricatelor necesare.

3,6 km lărgiți la 4 benzi pe Centura București

Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4.

Continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi” a declarat Irinel Scrioșteanu. Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN4 (Șoseaua Olteniței) la 4 benzi, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București.

Pentru acest proiect a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni. Sunt prevăzute următoarele:

* lărgirea la 2 benzi pe sens;

* intersecții semaforizate la DN4 x Strada Drumul Fermei și la DN4 x Strada Maica Tereza;

* sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1;

* amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi; canalizare pluvială; rețele de utilități subterane;

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor prin fonduri europene.

Pasajul Berceni

Pasajul Berceni urmează să fie dat în trafic pe 15 iunie, potrivit oficialilor de la Ministerul Transporturilor. Însă este posibil ca acest termen să mai fie amânat.

În prezent constructorii lucrează la așternerea ultimului strat de asfalt pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, execută lucrări de amenajare a trotuarelor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și execută lucrări de instalare a gurilor de scurgere pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, precum și lucrări de descărcare a apelor pluviale de la gurile de scurgere. De asemenea, se montează elemente la pasarela pietonală peste Centura București din zona Remat, precum și scările de acces pietonal la inelul centra.

În plus, continuă execuția lucrări de iluminat public, se execută lucrări de excavație la girația București și se execută lucrări de semnalizare verticală rutieră.

”Pasajul Olteniței va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai! Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului”
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturiloe