Licitație pentru modernizarea echipamentelor de la 40 de puncte și module termice din Sectorul 4

774

Compania Municipală Termoenergetica a anunţat pe SEAP o licitaţie pentru eficientizarea funcţionării a 40 de puncte şi module termice din Sectorul 4. Contractul, împărţit în patru loturi, are o valoare totală estimată la 78.539.539 lei.

Conform anunţului, contractul vizează eficientizarea funcţionarii punctelor termice din zona Berceni Giurgiu şi Berceni Olteniţa.

Citește și: Sectorul 4 face un apel public la respectarea regulilor de circulație din zona Pasajului Unirii!

Directorul general al Termoenergetica, Claudiu Creţu, a precizat că vor fi modernizate echipamentele din punctele termice pentru a asigura o calitate mai bună a funcţionării acestora şi o scădere e pierderilor.

“Noi avem probleme pe întreg sistemul, pe întreg lanţul: de la preluarea energiei termice din CET-uri până la subsolul blocurilor. Am concentrat eforturile în ultimii ani pe reţeaua primară de conducte, pentru că acolo pierderile sunt cele mai mari. Dar acum, odată cu demararea şantierelor pe marile conducte, în acest moment, avem şi aceste investiţii în modernizarea punctelor termice. Vom căuta să modernizăm şi anumite tronsoane din rețeaua secundară, astfel încât, în paralel, să putem moderniza cât mai mult din acest sistem”, a precizat el pentru AGERPRES.

Criteriul de atribuire îl reprezintă preţul cel mai scăzut. Durata contractului va fi de 12 luni.
Ofertantul trebuie să facă dovada realizării în ultimii cinci ani de lucrări similare în valoare cumulată de minim 25.000.000 lei fără TVA, prin prezentarea a maximum nouă contracte în care să fi realizat următoarele tipuri de lucrări: instalaţii termice, instalaţii contorizare, instalaţii electrice şi automatizare, construcţii (rezistenţă şi arhitectură), instalaţii sanitare.
Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 iulie.