Din cele 500 de blocuri care rămân fără apă caldă în București, 250 sunt din sectorul 4!

1407

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, începând de luni, 17 iulie, se vor efectua noi lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei primare, în zone din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 din Capitală.

Vor fi efectuate intervenții, în urma cărora se va purcede la sistarea apei calde în zonele în care se lucrează.

Citește și: ”Problema arborilor care trebuie defrişaţi a devenit una cronică”

În total, peste 500 de blocuri vor rămâne fără apă caldă, în această perioadă caniculară, circa 250 fiind din sectorul 4.

Astfel, lucrările din sectorul 4 vor fi executate astfel:

  • Lucrări de înlocuire a rețelei pe conducta Dn 600 mm, în zona Aleilor Râul Sadului și Ciceu, strada Aliorului și Aleea Niculițel. Se vor înlocui aproximativ 60 m de conductă cu același diametru.În perioada 17-21 iulie 2023, ora 23:00, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, pentru 90 de blocuri din zonă. Anul de punere în funcțiune a conductei este 1977.
  • Conducta Magistralei Progresul Berceni Dn 800mm, în zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu și a Șoselei Olteniței. Se vor executa lucrările de punere în funcțiune a tronsonului modernizat prin proiectul Primăriei Municipiului București – Obiectivul 5 și se vor executa operațiunile de blindare a unei noi porțiuni de rețea, pentru continuarea lucrărilor, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă.
  • Echipele companiei vor interveni pentru a efectua lucrările de reparații a avariilor din rețeaua primară în zona Șoselei Olteniței și a străzii Padeșului. Pentru aproximativ 150 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 17 și 24 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1989, această porțiune de rețea având aproape 35 de ani de funcționare.

Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.