VIDEO/ Lucrările de resistematizare în zona Eroii Revoluţiei intră, în perioada următoare, în etapa de suprafaţă

2023

Treceri de pietoni eliminate şi mutate în subteran, intersecţii semaforizate, legături cu metroul şi cu staţiile de tramvai, făcute printr-un pasaj pietonal.  Aşa va arăta Piaţa Eroii Revoluţiei, la finalul lucrărilor de reorganizare a circulaţiei rutiere şi pietonale, care intră într-o nouă etapă a execuţiei lor.

Demarate anul trecut, odată cu reluarea lucrărilor de la pasajul pietonal subteran, a cărui execuţie a început în anul 2007, fiind, ulterior, abandonată, până la momentul luării în administrare de către Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, lucrările de resistematizare şi de modernizare a sistemului rutier vor continua în perioada următoare la suprafaţă.

Citește și: Din cele 500 de blocuri care rămân fără apă caldă în București, 250 sunt din sectorul 4!

Mai exact, în momentul de faţă, constructorii realizează finisajele la nivelul pasajului subteran, iar apoi vor continua cu lucrări specifice de eliminare a trecerilor de pietoni şi de relocare a acestora în interiorul tunelului. Astfel, şoferii vor putea traversa intersecţia într-un interval de timp cât mai scurt, pietonii vor circula în siguranţă prin subteran, fapt ce va duce la fluidizarea întregului trafic, atât rutier cât şi pietonal.

Mai mult, tot pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pentru eliminarea blocajelor din trafic, care traversează una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală, autoritatea locală va lua măsuri de lărgire a părţii carosabile, sens în care, pe Calea Şerban Vodă se vor amenaja încă două benzi de circulaţie în zona intersecţiei. Arterele de circulaţie vor fi lărgite, se vor face noi locuri de parcare, se vor amenaja spaţii verzi şi un sistem de iluminat public de ultimă generaţie (de tip smart).

Pentru aceste lucrări de lărgire, zilele trecute, echipele de intervenţie au început să pregătească deja frontul de lucru necesar constructorilor şi au eliberat domeniul public, pe al cărui amplasament se vor efectua lucrările de modernizare a sistemului rutier. Pentru aceasta, terenul respectiv a fost eliberat şi, totodată, au fost dezafectate construcţiile aflate pe acesta, conform autorizaţiei de desfiinţare, emisă la începutul acestui an.

Imobilele în cauză au fost expropriate anul trecut, în vederea realizării de lucrări de utilitate publică, constând în regenerarea spaţiilor publice din zonă, prin modernizarea sistemului rutier, a platformelor şi a locurilor de parcare existente, a spaţiului pietonal, a spaţiilor verzi şi a iluminatului public (de tip smart). În momentul de faţă, imobilele se află în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti şi în administrarea Sectorului 4 al Capitalei, urmare a unei dispoziţii de expropriere, emisă în anul 2022 şi care reprezintă titlul de proprietate.

La momentul eliberării domeniului public, însă, în locaţia respectivă, au fost constatate o serie de nereguli. Astfel, pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică, au fost identificate construcţii ilegale, neautorizate şi nedeclarate, indicii de desfăşurare a unor activităţi comerciale, fapte interzise, de altfel, conform unei hotărâri a instanţei, dar şi indicii de sustragere, în mod fraudulos, a curentului electric din reţeaua publică a Capitalei, constând într-un branşament ilegal la reţeaua publică de alimentare cu energie electrică a oraşului. Toate acestea au fost aduse, de îndată, la cunoştinţa instituţiilor competente să constate, să verifice situaţia şi să dispună măsurile ce se impun.