Copil lăsat singur în stație de vatman. Firea solicită RATB desfacerea contractului de muncă

1134
RATB

Un copil de 7 ani a rămas nesupravegheat într-o stație de tramvai din București, după ce vatmanul a închis ușile și a plecat înainte ca bunicul minorului să coboare. 

Situația a fost făcută publică de mama fetiței pe o pagină de socializare. Primarul general al Capitalei a cerut conducerii RATB ca vatmanului să i se desfacă de urgență contractul de muncă.

Incidentul a avut loc ieri, la prânz, în jurul orei 12.00, în stația de tramvai Lunca Bârzești. Bunicul o luase pe fetiță de la școală și mergeau împreună spre casă, informează TVR. Copila a coborât prima din tramvai. Bunicul nu a mai apucat să coboare, i s-au închis ușile în față.

Citește și: Primarul Capitalei amenință cu DEMISIA!

Rămasa singură, fetița a început să plângă. A fost însă recunoscută de un vecin, care a luat-o acasă. Deși ceilalți călători, împreună cu bunicul fetiției, i-au strigat vatmanului să oprească tramvaiul, acesta a refuzat, potrivit martorilor.

Gabriela Firea cere desfacerea contractului de muncă pentru vatman.

Revoltați, părinții fetiței au publicat întreaga poveste pe internet.

Așa a aflat și primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a cerut conducerii RATB să-i desfacă rapid contractul de muncă: “Solicit de urgență desfacerea contractului de muncă a acestui vatman iresponsabil, un astfel de comportament nu poate fi tolerat sub nicio o formă, mai ales atunci când vorbim despre siguranța unui copil. Angajații RATB trebuie să fie un exemplu de conduită în trafic, iar întâmplarea de astăzi, deși un incident izolat, pune într-o lumină proastă și activitatea celorlalți șoferi RATB care își desfășoară activitatea responsabil, având ca prioritate siguranța călătorilor. Neatenția vatmanului va fi sancționată ca atare, concedierea fiind oricum o măsură mult prea blândă, în comparație cu o posibilă tragedie care ar fi putut să aibă loc”, arată Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat.