Consiliului Local Sector 4 a adoptat proiectul de hotărâre prin care semnalizarea rutieră de la Pasajul Unirii va fi suplimentată

602

În Pasajul Unirii va fi suplimentată semnalizarea rutieră, după ce a fost adoptat proiectul de hotărâre în ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 4. În plus, spațiile publice din mai multe zone ale Sectorului vor fi modernizate.

Semnalizarea rutieră din Pasajul Unirii va fi suplimentată cu ajutorul unei investiții estimate la peste 4 milioane de lei cu TVA. Proiectul de hotârăre a fost adoptat de către Consiliul Local Sector 4.

Citește și: VIDEO/ O ambulanță în care se afla victima unui accident rutier s-a răsturnat pe Bd. Dimitrie Cantemir

Primăria Sectorului 4 a anunțat implementarea unor noi măsuri de semnalizare a limitei de înălțime în Pasajul Unirii încă din luna ianuarie a acestui an. Acestea au ca scop prevenirea numărului de incidente similare celor ce s-au petrecut în ultimele luni în acest pasaj din București. Planul a fost realizat de către echipa de management tehnic a Sectorului 4, împreună cu specialiști din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră ai Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și ai Universității Tehnice de Construcții București.

Acest lucru vine ca urmare a incidentelor petrecute în perioada septembrie 2022 – ianuarie 2023, atât în interiorul Pasajului Unirii, cât și în exteriorul acestuia. PS4 a transmis că, înainte ca Pasajul Unirii să se deschidă în luna septembrie a anului trecut, sistemele care facilitau presemnalizarea și semnalizarea a limitei de înălțime maximă admisă în pasaj, adică 3,5 metri, au primit avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul PMB.

Proiectul prevede și regenerarea spațiilor verzi în Sectorul 4

Proiectul a aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru a regenera spațiile publice din zona ce este cuprinsă între Bulevardul Metalurgiei, Strada Turnu Măgurele și Şoseaua Berceni, transmite Agerpres. În vederea modernizării sunt vizate:

  • sistemul rutier,
  • spațiile verzi,
  • platformele de gunoi,
  • iluminatul public de tip smart,
  • supravegherea video,
  • sistemul de wifi,
  • amenajarea parcării din strada Bucovăț, numărul 3.

Investiția va avea o valoare de circa 4,6 milioane de lei cu TVA.

Actul normativ mai prevede că investiția în parcarea ce va fi amenajată cu alei pietonale, carosabile și iluminat public de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” va avea o valoare aproximativă de 6 milioane de lei cu TVA.