Clotilde îl acuză pe Nicușor Dan că nu a anunțat-o la timp de proiectul ce privește instalarea de panouri electronice de informare în stațiile STB

741

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, dă cu piciorul banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență alocați pentru instalarea de panouri electronice de informare în stațiile STB. Acestea vor fi instalate în tot Bucureștiul, mai puțin în Sectorul 1.

Pe 10 octombrie 2022, Club Feroviar publica informația potrivit căreia Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în unanimitate, proiectul de Hotărâre privind aprobarea depunerii cererii de finanțare cu titlul „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București – Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10 – Fondul local – I.1.2, a Notei de fundamentare a investiției, a  Acordului de parteneriat dintre Municipiul București, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, Sectorul 2 al Municipiului București, Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti şi Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti și a cheltuielilor aferente proiectului”.

Citește și: Consiliului Local Sector 4 a adoptat proiectul de hotărâre prin care semnalizarea rutieră de la Pasajul Unirii va fi suplimentată

Prin urmare, Primăria Sectorului 1 a știut despre existența proiectului din care a făcut parte, iar Hotărârea a fost aprobată în unanimitate, inclusiv cu votul favorabil al reprezentanților USR în CGMB.

Proiectul aprobat este depus de Municipiul București, în parteneriat cu sectoarele 2-6 și vizează aproximativ 1.000 de stații (din cele 2.271 existente la nivelul Municipiului București)” – a fost fraza din comunicatul postat de primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook. Așadar, surprinde absența Sectorului 1 din acest proiect.

Pe marginea acestui aspect, s-au făcut multe speculații, printre cei mai vocali fiind Alexandru Petrescu, vicepreședinte al PSD, sector 1. “Clanul incompetenților șefi la Sectorul 1, cei cu “altfel de politica” si toate zorzoanele lexicale tipic useriste, cu iremediabila Clotilde Armand in frunte, a ratat absorbția din PNRR, alocare aferentă Primăriei Sectorului 1, a 3 milioane de euro pentru optimizarea și digitalizarea sistemului de transport public”, a scris acesta pe Facebook.

I-a replicat Tudor Roșca, city manager la Sectorul 1: ”Observ că circulă de câteva zile o manipulare abjectă menită să discrediteze primarul Sectorului 1. Primarul Sectorului 1 NU a fost informat despre aceste proiect sub nicio formă în timp util. Eu am fost contactat de o doamnă, după programul de lucru, cu o zi înainte de termenul limită pentru depunerea proiectului. Îmi cerea sa îi trimit urgent o hotărâre de consiliu local pentru participarea Sectorului 1 (care nu exista)… Nu poți face în câteva ore o lege și să o și publici, în condițiile respectării legislației. Poți desigur să o întocmești tovărășește si să publici noaptea acte normative în Monitorul Oficial, însă noi nu facem așa ceva, chiar dacă asta nu e <harasho> pentru tovarășii de prin instituții. Sectorul 1 nu participă la acest proiect STB cu fonduri prin PNRR pentru că a fost informat despre existența lui cu câteva ore înainte de termenul limită pentru depunere, timp în care legal nu se mai putea face nimic. Actuala administrație a Sectorului 1 își dorea să participe la acest proiect DACĂ era informată în timp util de existența lui. Sunt foarte curios dacă apare ca prin minune pe undeva o <hârtie> care <era trimisă>, dar care până acum nu a fost văzută de nimeni din Primărie. Orice alte discuții sunt inutile”.

Cu toate acestea, există un mail, trimis la data de 5 octombrie 2022, inclusiv Primăriei Sector 1, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, prin care se făcea informarea despre acest proiect și se atașau documentele necesare pregătirii documentației de finanțare a proiectului! (foto-facsimil)

În concluzie, nu vor fi panouri electronice de informare în stațiile STB din Sectorul 1! Cei de la Club Feroviar au încercat, fără succes, să obțină puncte de vedere în această chestiune de la primarul general Nicușor Dan, viceprimarul general Stelian Bujduveanu (PNL), responsabil cu domeniul Transporturilor, și de la primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR).