Cișmele de peste 200.000 de euro pe străzile Capitalei

1199
Cismele Bucuresti

Bucureştiul este una dintre puţinele capitalele europene unde apa potabilă „la liber” lipseşte aproape cu desăvârşire în spaţiul public.

Acest subiect sensibil a fost dezbătut ani la rând, însă nimeni nu s-a arătat interesat. Zilele trecute, lucrurile au luat o turnură benefică pentru bucureșteni. Și nu numai.

Consilierii generali au aprobat în cadrul ședintei de consiliu din această săptămână un proiect de hotărâre care prevede instalarea unui număr de 50 de cișmele publice în Capitală.

Citește și: Primăria Capitalei va demara un program propriu de reabilitare termică a blocurilor. Primăria va suporta 80% din costuri

„Am supus aprobării Consiliului General primul proiect generat de campania Propune pentru București derulat anul trecut, în urma căruia au fost selectate 20 de proiecte propuse de bucureșteni care vor fi finanțate începând din acest an de la bugetul municipal. Este vorba de un proiect care presupune instalarea unui număr de 50 de cișmele publice care vor fi amplasate în locuri cu trafic pietonal intens, respectiv în stații RATB, lângă școli, biserici, sau în locațiile unde au loc evenimente publice. Proiectul a fost pus la dispoziție gratuit de Apa Nova, care va și prelua în administrare cișmelele, după ce vor fi construite, iar valoarea totală a investiției va fi de cca 1 milion de lei, inclusiv TVA (220.000 euro)”.

Proiectul și locațiile unde vor fi montate cișmelele AICI