”CET Sud are cazane mai mici care furnizează cât de cât apă caldă, dar mult mai puţin decât ar furniza centrala în regim normal”

806

De o săptămână, jumătate din populația Capitalei suferă de lipsa apei calde, absolut inexplicabil! Pe acest fond, Nicușor Dan a ieșit luni seara la tv, care, încercând să dea niște explicații, mai rău a speriat populația.

În platoul B1TV, un realizator obedient și-a început prezentarea spunând că în București sunt lucrări de schimbare a țevilor, motiv pentru care nu este apă caldă în Capitală! A intervenit, calm, Nicușor Dan care a explicat că e vorba de o avarie și nimic altceva!

Citește și: Cu un deficit mare de angajați, Metrorex caută 5 muncitori necalificați, care să fie absolvenți de liceu și cu experiență

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că CET Progresul şi CET Grozăveşti sunt în revizie, iar la CET Sud a apărut o avarie, care urmează să fie remediată în una – două zile. El a precizat că, din acest motiv, populaţia din sectoarele 2, 3 şi 4 este afectată de lipsa apei calde.

“Sistemul de termoficare are două componente: producţia şi transportul. Ministerul Energiei se ocupă, prin Elcen, de producţie. Noi ne ocupăm de transport. Pentru că instalaţiile sunt foarte vechi, în cursul verii cele patru mari CET-uri, cele patru mari centrale, intră în revizie. În momentul acesta sunt două din patru în revizie: Progresul şi Grozăveşti. Şi ar fi trebuit ca noi să funcţionăm cu două: cea din vest şi CET Sud. Din păcate, la CET Sud a apărut o avarie care durează cam de o săptămână. Ei au nişte cazane mai mici care furnizează cât de cât apă caldă, dar mult mai puţin decât ar furniza centrala în regim normal. Deci noi practic suntem cu câteva cazane în zona de sud-est şi mai suntem cu CET Vest – mult prea insuficient pentru cât e nevoie. Şi atunci tot ce înseamnă sectoarele 2, 3, 4 – 50 % din populaţie, suferă de lipsa apei calde. Ei au remediat şi acum a apărut o nouă avarie. Speranţa este că într-o zi – două se remediază”, a spus Nicuşor Dan, la B1 TV.

Potrivit edilului general, în acest an, Primăria Capitalei va finaliza trei şantiere pentru reabilitarea reţelei de termoficare în Ferentari, în Pantelimon şi în zona Orăşelul Copiilor. De asemenea, din luna iunie vor începe lucrările la 12 şantiere finanţate prin fonduri europene, care vizează reabilitarea a aproximativ 200 de kilometri de reţea de termoficare. Ceea ce înseamnă că ne așteaptă un an crunt, în care bucureștenii vor simți extrem de rar senzația de cald atunci când e vorba de apă!

“Mai este un şantier special care este finanţat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, care este pe bulevardul Timişoara; acolo, în Sectorul 6, tot timpul sunt probleme şi lucrarea asta este importantă. În afară de asta, compania Termoenergetica face lucrări de reparaţii pe magistrale, cu firme cu care este în contract”, a spus el.