Campania umanitară de strângere de ajutoare pentru familiile afectate de cutremurele din Turcia, organizată de comunitatea Sectorului 4, s-a încheiat!

2340

Campania umanitară de strângere de ajutoare pentru familiile afectate de cutremurele din Turcia, organizată de comunitatea Sectorului 4, s-a încheiat!

În urma eforturilor pe care oamenii, împreună cu autoritatea locală le-au făcut, s-au strâns 1.000 de saltele, 3.000 de pături, 1.200 de saci de dormit, în jur de 1.000 de perechi de încălțăminte, corturi, radiatoare și aeroterme, 12 tone de haine și aproximativ două tone de alimente neperisabile. Oamenii au mai donat apă, produse de igienă și de îngrijire pentru bebeluși.

Citește și: Sunt disponibile noi blocatoare automate de parcare în Sectorul 4!

Toate aceste bunuri au fost încărcate în TIR-uri care vor pleca mâine, vineri, 17 februarie a.c., către Turcia, cu destinația Tekirdağ. La încărcarea camioanelor au participat lucrătorii voluntari, angajați ai Totul Verde, care au ajutat la bunul mers al operațiunii. De acolo, de la Tekirdağ, produsele vor fi preluate de către Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) și distribuite ulterior comunităților din zonele grav afectate de cutremurele care au zguduit sudul țării.

La sala de sport a Liceului Tehnologic Dacia, unde au fost colectate bunurile destinate sinistraților din Turcia, au fost prezenți astăzi Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și  Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan.

„Mulțumesc foarte mult comunității noastre care a reacționat extraordinar de rapid pentru a ajuta oamenii din Turcia, afectați de un dezastru natural de o asemenea amploare. Locuitorii sectorului nostru au arătat că le pasă și că nu pot rămâne indiferenți în fața suferinței semenilor noștri”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

La rândul său, ambasadorul Turciei a mulțumit comunității Sectorului 4 pentru compasiunea și generozitatea exprimate. „Țara noastră a fost lovită de o mare nenorocire, poporul nostru plânge, iar foarte mulți dintre noi ne-am pierdut rude și prieteni. Ne-am trezit dintr-o dată cu nevoia de ajutor. Dumneavoastră ați reacționat cu sinceritate și ne-ați întins o mână de ajutor. Ați reușit să mobilizați atâta lume, să generați o energie pozitivă și să strângeți atât de multe lucruri de o necesitate primordială. Nu vom uita niciodată asta!”, a declarat, vădit impresionat, Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan.