Bilanțul INFRACȚIONALITĂȚII la nivelul Capitalei. SECTORUL 4, cel mai sigur

827

Bilanțul Poliției Române este, probabil, cea mai relevantă radiografie a situației la zi privind siguranța și securitatea cetățenilor români.

Sectorul 4 înregistrează cele mai puține infracțiuni dintre cele șase sectoare ale Municipiului București.

Locuitorii sectorului 4 se simt în siguranță.

Din cifrele publicate de Poliția Națională reiese faptul că Sectorul 4 înregistrează cele mai puține infracțiuni dintre cele șase sectoare ale Municipiului București. Din punct de vedere al ratei infracționalității, potrivit bilanțului Poliției Naționale, cea mai vizată zonă este sectorul 3, unde s-au înregistrat 13.164 de infracțiuni sesizate în anul 2017, în scădere față de anul 2016, când rata infracționalității era de 13.809.

 

Citește și: Patrula Şcolară își începe activitatea. Siguranță mai mare în unitațile de învățamânt din sectorul 4

Deşi numărul persoanelor cercetate în anul 2017 a fost mai mic decât în anul 2016, măsurile preventive au crescut de la 390 la 410, ceea ce denotă o fermitate mai mare a poliţiştilor de investigaţii criminale.

În general, cu toate că numărul polițiștilor care lucrează în dosarele penale s-a diminuat (pensionare sau mutare la alte structuri), activitatea de cercetare penală s-a desfășurat într-un ritm constant. Furturile din auto (460) şi de la auto (410) reprezintă principala problemă a criminalităţii stradale din sectorul 4, în raport cu celelalte genuri de fapte penale stradale sesizate.