Patrula Şcolară își începe activitatea. Siguranță mai mare în unitațile de învățamânt din sectorul 4

1990
Sectorul 4 News

Câteva fragmente din şedinţa ordinară a consiliului local al sectorului 4 din data de 31.01.2018 în ceea ce priveste paza din unitațile de învațământ.

Din punct de vedere legal, până în acest moment, ne-am aflat în următoarea situaţie: din totalul celor 340 de poliţişti locali, ceea ce reprezintă standardul legal de 1 poliţist la 1000 de locuitori, aici ne intră inclusiv cei câţiva poliţişti contractuali angajaţi la nivelul Direcţiei de Poliţie Locală, am constatat cu multă surprindere că o treime din aceştia, aproximativ, îşi desfăşurau activitatea la nivelul logisticii, la nivelul biroului şi nu îşi desfăşurau activitatea în stradă, acolo unde avem atât de mare nevoie de ei. (……….)

În momentul în care definitivăm toate angajările, vom avea o structură specifică şi specială pentru şcoli, licee şi grădiniţe, se numeşte patrula şcolară. De altfel, fiecare şcoală, liceu și grădiniță va avea în curtea interioară, o maşină de Poliţie Locală cu un poliţist local. (……….)

Citește și: Soluție pentru paza elevilor în școlile din Sectorul 4: cel puțin un agent de la Politia Locală în fiecare unitate de învățământ

Nu de alta dar, în acest moment, paza la nivelul unităţilor şcolare se desfăşoară astfel: Există un număr de 30 de ordonatori de credite care au în structura lor paznici şi aceşti, pe durata derulării programului îşi exercită atribuţiile de paznic şi există încă 30 de unităţi care nu au aşa ceva. La acele unităţi am suplinit, de la data de 17 ianuarie, avem câte un poliţist local în fiecare unitate de genul acesta. (……….)

Tocmai, din punct de vedere observaţional, sesizând eficienţa acestui sistem, am luat această decizie ca oamenii rezultaţi, personalul TESA pe care îl avem sa putem să-l punem acolo unde avem nevoie. Şi reuşim două obiective. Primul obiectiv este acela al siguranţei elevilor iar al doilea obiectiv este că, cu acelaşi număr de personal, reuşim să economisim 6 milioane de euro pe an. (……….)

Ședința integrală AICI