”Berceni Arena” va face uitat dezastrul din inima Bucureștiului: patinoarul abandonat de Primăria Capitalei

1081

În București va fi inaugurat anul acesta un patinoar olimpic, în Sectorul 4, în timp ce șantierul arenei Mihai Flamaropol arată dezolant.

Sportivii din sudul țării pot folosi în acest moment doar patinoarul ridicat de Ion Țiriac în Otopeni. De când patinoarul Mihai Flamaropol a fost demolat, în 2016, Bucureștiul a devenit singura capitală europeană fără o astfel de arenă.

Patinoarul Mihai Flamaropol, abandonat

Patinoarul a fost abandonat și lăsat în paragină. Noul proiect ar costa 46 de milioane de euro. Până acum, primăria a alocat 6 milioane de euro pentru a construi sub 30% din noul patinoar. Șantierul a fost abandonat definitiv în anul 2019, după ce primăria și constructorul au ajuns în instanță. Tot ce a mai rămas din acesta sunt niște schele metalice și pilonii de rezistență, iar interiorul lui este năpădit de buruieni. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis în ianuarie 2023 că șantierul va fi finalizat. Cu toate acestea, nimic nu s-a întâmplat în anul care a urmat.

În februarie 2024, când a prezentat proiectul de buget pentru acest an, Nicușor Dan a vorbit despre situația de la Flamaropol: “Vom începe lucrările la Flamaropol, avem bani puși dintr-un împrumut deja contractat. Mai avem documentația pentru două săli de sport”, a transmis edilul Capitalei. Au rămas vorbele, fără nici o concretizare a lor în realitate.

Va fi inaugurat “Berceni Arena”

Din fericire, rușinea orașului de a nu dispune de o așa facilitate va fi salvată, cât de curând, de către primăria sectorului 4. Aceasta edifică “Berceni Arena”, care  va deveni primul patinoar ridicat în București în ultimii 70 de ani. Construcția va fi gata în cursul acestui an și va avea o capacitate de circa 1.000 de locuri.

Arena olimpică se află în zona Apărătorii Patriei, aproape de stația de metrou. Suprafața patinoarului va fi de 6.500 mp.

Construcția modernului patinoar din Sectorul 4 are costuri cifrate în jurul valorii de zece milioane de lei, aproximativ două milioane de euro. ”În 2024, Sectorul 4 va oferi Bucureștiului singurul patinoar competițional din Capitală! Clădirea viitoarei „Berceni Arena” se află într-un stadiu avansat de execuție, așa că putem spune, cu mândrie, că repunem Bucureștiul pe harta capitalelor europene care oferă oamenilor infrastructură dedicată practicării sporturilor pe gheață”, a anunțat primarul Daniel Băluță, prin intermediul la începutul anului.