Au început protestele și la Carrefour!

902

Angajații Carrefour protestează începînd de luni, 25 martie. Compania se bucură de rezultate financiare foarte bune, dar lucrătorii „sunt plătiți în general la nivelul salariului minim”.

Astfel, sindicatele din cadrul grupului Carrefour organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei. Protestul are loc azi, luni, 25 martie, între orele 11:00 și 13:00.

Citește și: Cătălin Teniță: ”O să lupt și știu că pot să câștig. Eu o să îl bat pe Băluță”

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C.

Principalele solicitări ale angajaților care au anunțat proteste sunt legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour, a informat sindicatul. Protestul este susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea albă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în zona acestuia.

Carrefour a preluat și pe cei peste 2.000 de angajați ai Cora

Urmare a rezultatelor bune, în toamna anului trecut, Carrefour a finalizat procesul de achiziție a hipermarketurilor Cora și a magazinelor de proximitate, după ce Consiliul Concurenței a avizat tranzacția, a informat retailerul.

Tranzacția presupune creșterea portofoliului companiei la peste 430 de magazine în țară la momentul semnării, contribuind la consolidarea de business în România și ca angajator de top în sectorul de retail.

Carrefour anunță preluarea tuturor activităților brandului Cora din România. În plus față de cele 10 hipermarketuri și 9 magazine de proximitate, Carrefour devine și angajatorul celor peste 2000 de lucrători care au asigurat activitatea Cora în România”, informa compania la acel moment.

CNS Cartel ALFA a anunțat este alături de salariații Carrefour și că le susține revendicările. ”Contribuția angajaților la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiții de muncă și venituri decente”!