Video- Anchetă în cazul traficului de țigări de contrabandă de la Piața Reșița. Ministrul Vela a trimis controlul la familia comisarului antidrog Constantin Negoiță

4382

După ce în nenumărate rânduri presa a atras atenția faptului că în Piața Reșița din Sectorul 4 are loc zilnic trafic de țigări de contrabandă, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a demarat, în sfârșit, o anchetă.

 

”Am demarat o anchetă. Din primele informații pe care le am, într-adevăr cineva din familia unui polițist administrează acea piață și verificăm posibilele legături cu acte infracționale. Este o anchetă în acest sens în Piața Reșița”, a declarat Marcel Vela, ministrul de interne.

Țigările de contrabandă fără timbru sunt vândute zilnic, în Piața Reșița din sectorul 4, în amiaza mare, fără teama de autorități.

Rețeaua funcționează după același scenariu. Cei care doresc țigări ieftine sunt racolați din Piața Reșița de către membri ai rețelei, li se încasează banii, după care merg să-și ridice marfa, de la un imobil din apropiere. Traficanții nu își opresc activitea nici măcar când în zonă apar echipaje de poliție.

Citește și: VIDEO – PIAȚA REȘIȚA, o afacere penală din care se hrănește comisarul de Poliție Constantin Negoiță

Reamintim că Piața Reșita este administrată de mai bine de 20 de ani chiar de un om al legii, comisarul de poliție Constantin Negoiță. Acesta, prin intermediul firmei soției sale, Georgeta Negoiță, închiriază spațiile pieței pe bani frumoși, deși legal, piața trebuia să revină în admnistrarea primăriei încă de acum un an, pentru că din anul 2019 contractul de concesiune a expirat.

Practic autoritățile locale pierd în fiecare lună peste 10.000 de euro pentru că familia comisarului de poliție Constantin Negoiță refuză să respecte legea. Acest lucru se petrece chiar dacă există o sentință judecătorească în acest sens. Din această cauză, autoritățile locale nici nu pot să demareze lucrările de modernizare, lucrări necesare având în vedere că în această piața nu s-a investit nici un leu de mai bine de 20 de ani.

De-a lungul timpului, atât Poliția Locală a Sectorului 4, cât și Poliția Națională, au confiscat în nenumărate rânduri cantități impresionante de țigări din această piață. De altfel, după eradicarea acestui flagel din Piețele Sudului și Progresul, singurul loc din sectorul 4 unde se mai vând țigări netimbrate este Piața Reșița.