Analiză Realitatea.net/ Mit spulberat în privința accidentelor petrecute după refacerea Pasajului Unirii: și înainte existau, dar nu se mediatizau!

17779

De la refacerea Pasajului Unirii s-a petrecut o serie de incidente în zonă! S-a născut ideea cum că ar fi ceva greșit la realizarea lucrării! Multe voci se întreabă de ce înainte nu se întâmpla nimic, iar acum sunt atâtea accidente? Realitatea e, însă, că și înainte de renovare aveau loc asemenea incidente neplăcute! Iată rezultatele unei analize realizate de către realitatea.net!

Interesul pentru asemenea evenimente petrecute la (și) în Pasajul Unirii a crescut brusc abia după ce lucrările de refacere au fost executate de către Primăria Sectorului 4! De-a lungul timpului au mai existat incidente ori accidente asemănătoare celor întâmplate din septembrie încoace, doar că acestea erau puțin mediatizate spre deloc. Practic, nu prezentau interes!

Citește și: Nicușor Dan mizează că în 2023 Primăria Capitalei va înlocui 50 km de rețea de termoficare / În 2022, a reușit doar 26 km

Cu toate acestea, câteva dintre ele au reușit să stârnească interesul presei vremii, astfel încât să poată fi regăsite mărturii ale vechilor incidente de la Pasajul Unirii, și în ziua de azi! Și atunci, ca și acum, vinovați era conducătorii autovehiculelor, care nu respectau legislația în vigoare în materie de circulație! Mai nou, într-o contradicție totală cu realitatea, vinovați nu mai sunt cei care încalcă regulile de circulație, ci alții: cei care au reparat Pasajul Unirii, un obiectiv ce ajunsese în ultimul hal de degradare! Susținătorii acestor teorii sunt contestatarii Primăriei Sectorul 4, care au găsit de cuviință să politizeze orice accident de circulație, petrecut în zona Pasajul Unirii!

Dincolo de toate disputele politice, desfășurate pe plan local ori național, realiatea este una singură și dovedită de accidentele petrecute în ultimii 10 ani. Acestea sunt dovada vie că și înainte de reabilitarea Pasajului se petreceau evenimente nedorite, unele chiar mai grave decât cele care s-au întâmplat în ultimele 5 luni! Măcar înainte nu exsitau vinovați de serviciu! Iată o scurtă cronologie:

  1. 13.10.2012 – Circulația prin Pasajul Unirii din Capitală a fost blocată, sâmbătă dimineață, timp de aproape o oră, după ce un șofer a pierdut controlul mașinii și a acroșat un autobuz. Impactul a aruncat autoturismul într-unul din stâlpii de susținere ai pasajului, iar o bucată de ciment desprinsă a lovit și o mașină care circula pe celălalt sens.

2. 23.09.2013 – Un șofer de 32 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce mașina pe care o conducea s-a izbit puternic de stâlpii de beton dintre cele două sensuri de mers. Accidentul a avut loc în Pasajul Unirii, pe sensul Piața Universității – Bulevadul Dimitrie Cantemir. Șoferul a pierdut controlul volanului, într-o curbă, și s-a izbit cu mașina de un stâlp, apoi a ricoșat în parapet. Pasagera din dreapta, soția șoferului, a fost rănită ușor și a ieșit singură din autoturism. Mai mult, pe sensul celălalt de mers, o mașină al cărei șofer a încetinit să vadă accidentul a fost lovită din spate de o alta, dar nu au rezultat victime.

 

3. 26.09.2013 – Un șofer de 32 de ani a ajuns în stare grava la spital, dupa ce s-a izbit puternic cu mașina de stalpii din beton care despart cele doua sensuri de mers. Accidentul a avut loc în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Piata Universității către Bulevardul Dimitrie Cantemir. Șoferul de 32 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă și s-a izbit violent cu mașina de un stâlp de beton, apoi a autoturismul a ricoșat în parapetul de pe marginea drumului.

4. 05.02.2014 – Un TIR a rămas “înţepenit” în pasaj pentru că șoferul nu a respectat limita de înălţime. Șoferul, un bulgar, a încercat să treacă cu TIR-ul prin Pasajul Unirii, dar a rămas înţepenit. Omul nu a ţinut cont de limita de înălţime şi s-a înfipt în plafon.

5. 17.06.2014 – Un accidentul s-a produs după ce un şofer care a intrat în pasaj cu viteză mare a frânat pentru că în faţa sa a observat o maşină fără faruri aprinse, moment în care autoturismul în care se afla a fost lovit puternic de cel aflat în spate. Maşina a fost proiectată câţiva zeci de metri, iar o bună parte a ajuns pe contrasens. Ambele persoane implicate în accident au refuzat transportul la spital. Circulaţia a fost restricţionată dinspre zona Mărăşeşti spre Piaţa Unirii.

6. 15.05.2016 – Două persoane au fost grav rănite duminică, în urma unui accident rutier ce s-a produs în Pasajul Unirii din Capitală, a anunțat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București. La fața locului au fost trimise echipaje de salvare. ISU intervine cu două autospeciale de descarcerare, două ambulanțe SMURD și o mașină cu apă și spumă.O femeie a fost descarcerată și se află în stare conștientă sub îngrijirea medicilor SMURD, iar un bărbat este supus manevrelor de resuscitare. Persoana de sex masculin a fost declarată decedată de medicul SMURD.

7. 24.05.2016 – Cinci autoturisme au fost implicat într-o tamponare în lanț, în Pasajul Unirii, din București. Din primele informații transmise de Brigada de Poliției Rutieră a Capitalei reiese că accidentul s-a produs pe sensul de mers către Parcul Tineretului, din cauza nerespectării distanței regulamentare, între autoturisme. În urma carambolului, Pasajul Unirii a fost blocat iar circulația a fost deviată pe deasupra acestuia, pe bulevard.

8. 19.10.2018 – Circulaţia a fost blocată în Pasajul Unirii din Capitală, din cauza unei maşini care s-a răsturnat. Şoferul autovehiculului a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat, blocând sensul dinspre zona Tineretului spre Universitate. Şoferul autovehiculului a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Universitar. Potrivit primelor informaţii maşina s-ar fi răsturnat după coliziunea cu un alt autoturism. Cozi uriaşe de maşini s-au format către Parcul Tinretului. Autoturismul a fost pus pe roţi, urmând ca circulaţia să fie reluată după terminarea salubrizării, anunţa Poliţia.

9. 28.02.2019 – Trafic îngreunat după un accident în Pasajul Unirii. Un accident rutier s-a produs, joi dimineața, în Pasajul Unirii din Capitală pe sensul către Bulevardul Mărășești. Din primele informații, nu sunt victime. Traficul este resticționat. Polițiștii fac cercetări la fața locului. (așa era prezentat un accident la Pasajul Unirii)

10. 04.07.2019 – “În jurul orei 20.45 Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în Pasajul Unirii. Conducătorul unei motociclete care se deplasa pe bd.I.C Brătianu, sensul de mers către bd.Cantemir ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers şi a lovit stâlpii care despart benzile de circulaţie. În urma accidentului rutier a survenit decesul motociclistului. Pe parcursul cercetării, traficul rutier este restricționat in Pasajul Unrii sensul de mers către bd. Cantemir”, transmitea Poliţia Capitalei.

11. 13.01.2021 – Un TIR a rămas blocat azi-noapte în pasajul Unirii pe sensul dinspre Universitate către Tineretului. Imaginile filmate de un conducător auto arată exact ce s-a întâmplat. Acoperișul remorcii autotrenului atinge plafonul pasajului. Astfel blocat, vehiculul nu a mai putut să înainteze. În astfel de cazuri, șoferii apelează la dezumflarea parțială a anvelopelor pentru a coborî înălțimea vehiculului. Având în vedere că era vorba despre un autotren cu cinci punți, acest lucru ar fi fost deosebit de dificil. În cele din urmă, TIR-ul a reușit să iasă cu spatele din pasaj, iar traficul a fost reluat în condiții normale.

12. 11.08.2021 – Circulaţia în Pasajul Unirii din centrul Capitalei a fost îngreunată după ce un TIR a rămas blocat la intrare în pasaj. Haos în trafic în centrul Capitalei. Pasajul Unirii, blocat de un TIR.